Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marktaandeel sjalotten is flink toegenomen

De laatste jaren is het marktaandeel van de sjalotten flink toegenomen. Volgens Matteo Freddi, commercieel manager van het gelijknamige familiebedrijf, zal dit de komende jaren ook zo blijven, zo niet groter worden.

"De smaak van onze Italiaanse sjalotten is bijzonder en dit gewas wordt zeer gewaardeerd door degenen die de gewone ui te sterk vinden of niet lekker vinden ruiken of smaken. Er komen veel sjalotten uit het buitenland en de prijzen hiervan zijn meer concurrerend dan de onze, maar het verschil in smaak is aanzienlijk", zegt hij.

Freddi onderstreept de verschillen: De sjalot uit Emilia is van een bijzonder ras, Lavel, en Freddi is de enige in Italiƫ die het teelt. De voorschriften zijn veel strenger dan in het buitenland en dat zorgt ervoor dat het gewas weinig ziektes kent. "Groothandelaren en de retailers weten dat ze met deze sjalot een kwaliteitsgewas in handen hebben. Een aantal supermarktketens krijgt dan ook regelmatig leveringen. Over het algemeen hebben we 250 ton per jaar beschikbaar."

De oogst was van goede kwaliteit en de opbrengst varieerde van 33 ton tot 45 ton per hectare.

"De sjalotten werden eind juli geoogst en de weersomstandigheden zorgden voor een perfecte droging. De houdbaarheid is uitstekend, dat zien we nu in de bewaaropslag. We zijn dus erg tevreden en we denken dat de sjalot steeds meer zal worden gewaardeerd."

Voor meer informatie:
Freddi Prodotti Ortofrutticoli S.n.c.
Via Lama, 41 
Calerno di S. Ilario d'Enza (RE)
Tel.: (+39) 0522 679831
Fax: (+39) 0522 679854
Email: [email protected]
Web: www.cipollefreddi.it 

Publicatiedatum: