Ontwikkeld door Linde Material Handling

Intelligent veiligheidsvest waarschuwt voetgangers voor naderende heftrucks

Linde Material Handling heeft een nieuw veiligheidsproduct ontwikkeld: het 'interactieve waarschuwingsvest' dat voetgangers in magazijnen en productieomgevingen beschermt door ze tijdig te waarschuwen voor naderende hef- of magazijntrucks. Het intelligente veiligheidsvest met een voelbare, hoorbare en op grote afstand zichtbare waarschuwingsfunctie is een verdere ontwikkeling van het Linde Safety Guard systeem. Het heeft tot doel om botsingen, die toch regelmatig voorkomen tussen vorkheftrucks en voetgangers, te vermijden.Gevaarlijke situaties
Gevaarlijke situaties op de werkvloer ontstaan makkelijk, bijvoorbeeld terwijl werknemers in gedachten verzonken langs een gangpad met stellingen lopen en een vorkheftruck of andere magazijntruck in de directe omgeving pas op het allerlaatste moment waarnemen. Ook op buitenterreinen kunnen gevaarlijke situaties voorkomen - met name wanneer het donker wordt of wanneer mensen heen en weer lopen tussen heftrucks, containers en gestapelde goederen. Hetzelfde geldt voor hoogbouwmagazijnen, halingangen, hoeken van gebouwen en gebieden met slecht zicht. In dergelijke gevallen is het dan ook belangrijk dat voetgangers en vorkheftruckchauffeurs tijdig voor elkaar worden gewaarschuwd.

Niet te missen
Het vest is gebaseerd op het vorig jaar geïntroduceerde hulpsysteem Linde Safety Guard, waarmee chauffeurs op hun voertuig kunnen zien vanuit welke richting een of meerdere personen naderen, zelfs door muren en deuren heen. Tegelijkertijd kunnen de voetgangers via hun draagbare unit zien, voelen en horen dat er een truck nadert. Tot nu toe moest dit kleine mobiele apparaat op de kleding van de voetganger worden vastgeklemd. Met de integratie in een veiligheidsvest is het draagbare apparaat nu geoptimaliseerd, aldus Linde. Wie het vest aantrekt, draagt automatisch het hulpsysteem bij zich. Het kledingstuk is uitgerust met brandende LED-stroken aan de voor- en achterzijde. Als er gevaar dreigt door een naderend voertuig, schakelen de LED-stroken over naar een knipperstand en wordt hun helderheid verhoogd van 40 naar 100 procent van het nominale vermogen.

Ontwerp
Het ontwerp van het vest is precies uitgedacht. De positie van de transmitter op het sleutelbeen zorgt ervoor dat de trilling gemakkelijk te voelen is, het geluid dicht bij het oor is en de radiosignalen niet geblokkeerd worden. Vocht is ook geen probleem want dankzij de laagspanning kan het vest onder alle weersomstandigheden worden gedragen. De powerbank bevindt zich in een waterdichte zak en voorziet het systeem tot 16 uur van stroom. De batterij kan makkelijk worden vervangen en een oplader worden meegeleverd. Het vest is leverbaar in zes maten en is volgens Linde dusdanig vormgegeven dat het voldoende bewegingsvrijheid biedt met een comfortabele pasvorm en tegelijkertijd toch voorkomt dat het achter voorwerpen blijft haken.

Nog voordat het op de markt was gebracht, had het interactieve waarschuwingsvest zijn eerste prijs gewonnen - de DEKRA Award 2019. DEKRA reikt deze onderscheiding uit om grensverleggende prestaties op veiligheidsgebied te belonen. Het veiligheidsvest van Linde is vanaf nu leverbaar.

Voor meer informatie: 
MotracLinde
T: +31 (0)88 73 77 800
W: www.motraclinde.nl    

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.