"Minister voegt niet de daad bij het woord"

Landbouw Collectief spoort Schouten aan tot daadkracht

Op 20 november bood het Landbouw Collectief minister Schouten een plan aan waarmee, volgens het Landbouw Collectief, per direct de stikstofimpasse kan worden doorbroken en de bouw weer kan gaan bouwen. Op drie november heeft het collectief haar vierde overleg gehad met de minister, met als doel om knopen door te hakken. Dit overleg was echter zonder resultaat. "De minister voegt niet de daad bij het woord om de stikstofimpasse te doorbreken", aldus het Landbouw Collectief.  

Het Landbouw Collectief zegt zich bewust te zijn van het belang en de noodzaak om een economische recessie te voorkomen en daarom de hand te hebben uitgestoken. "We willen onderdeel zijn van de oplossing zonder de oorzaak te zijn van het probleem. Helaas lukt het niet om tot concrete afspraken te komen met de minister."

Verloren tijd
Inmiddels is het bijna 7 maanden verder na de uitspraak van de Raad van State, waarbij de PAS werd afgeschoten. Sindsdien is volgens het Landbouw Collectief veel tijd verloren gegaan, waarbij de sectoren maandenlang niet serieus zijn genomen. "Na het debacle met het kabinetsbesluit van 4 oktober en de opvolgende provinciale beleidskaders van 8 oktober, die achteraf allemaal niet goed doordacht bleken, blijft de stikstofimpasse voortduren." 

Het Landbouw Collectief verwacht van de minister een akkoord op haar plan, dat volgens de samenwerkende organisaties de beste garantie biedt om op korte termijn tot vermindering van de stikstofuitstoot te komen.

Bron: LTO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven