Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Koploper' Red Baron wint prestigieuze prijs

Afgelopen 20 november is het rode uienras Red Baron in de prijzen gevallen bij het NIAB. Het NIAB (National Institute of Agriculture and Botany) is een onderzoeksinstituut dat sinds 1986 prijzen uitreikt voor de meest invloedrijke rassen van (groente)gewassen zoals bonen, wortelen, suikerbiet en mais. De prijs had een speciaal karakter, want het NIAB bestond dit jaar 100 jaar en benoemde het rode uienras Red Baron als het meest invloedrijke ras van de afgelopen 100 jaar. 

Peter Vroegindeweij (De Groot en Slot), Anne Veldboer (Bejo) en Chris Bettinson (Elsoms) waren die dag al aanwezig bij de Onion & Carrot Conference in Cambridge, waardoor een uitstapje naar het NIAB aan de andere kant van de stad gauw gemaakt was. 

"Er waren veel waardevolle en bekende kandidaten, waaronder de aardappel Maris Piper, Apex winterraapzaadolie, Roberta suikerbiet en de witte klaver Aberystwyth S184, maar de variëteit die opviel was Red Baron", aldus het NIAB.

Waarom Red Baron?
Red Baron was een van de eerste rode uienrassen die eind jaren tachtig de weg effende voor het wijdverbreide succes, waarbij de consumentenvraag naar rode uien niet alleen gevoed werd door tv-kookprogramma’s maar ook door het gebruik ervan in restaurants en de fastfoodhandel.

NIAB's groentenspecialist Bruce Napier benadrukte dat de goede opbrengsten van Red Baron de belangrijkste reden zijn voor het aanhoudende succes. "Maar bovenop de opbrengst beschouwen telers Red Baron als een zeer veelzijdige variëteit, die gemakkelijk te telen is en consistent in de productie. Red Baron is na al die jaren nog steeds een uitstekende en betrouwbare mooie ronde ui die koploper is in de stijgende vraag naar rode uien op de Britse markt.” Met deze lovende woorden werd de Variety Cup voor Red Baron in ontvangst genomen. 

Voor meer informatie:
De Groot en Slot
Westelijke Randweg 1
1721 CH Broek op Langedijk
T: +31(0)226 33 12 00

 

Publicatiedatum: