Tholen - In 2010 nam Hans van Kemenade samen met Pierre Sweep uienschilbedrijf Jakova over van Jan Koos Valstar. Het bedrijf was al sinds 1948 actief op de markt. "We hebben ons destijds fanatiek op de uien gestort, maar hebben in de afgelopen jaren ook enkele afslagen genomen, zoals in de groentenpakketten voor de supermarkten", vertelt Hans.
Inmiddels is deze tak weer afgestoten en heeft Jakova zich met nieuwe energie volledig op de uien gestort, dit keer vanuit een samenwerking met Erik Mooij van Mooij Vegetables. "Beiden zagen we de marktontwikkelingen aan en we zagen dat de activiteit van geschilde uien volledige focus nodig heeft, zowel in Polen als in Nederland", vertelt Hans.
"Daarom hebben we de zaak nieuw leven in geblazen en daar is Jakova uit voortgekomen met het specialisme in geschilde uien voor de industriƫle verwerkers door heel Europa. Zo zijn we op 1 november 2019 aan ons nieuwe avontuur begonnen. Met deze nieuwe organisatie en goede betrokken actieve eigen mensen in Polen is er een basis gelegd voor de komende jaren", aldus Hans.
Jakova is BRC op het hoogste niveau gecertificeerd en heeft de beschikking over een groot volume industriƫle uien. Het aanbod bestaat momenteel al uit gele en rode uien en sjalotten een ook de samenwerking met een biologische partij is aanstaande. Aanvoer is mogelijk in bulk (big bags), maar ook in 25 kilo verpakkingen.
"We kopen onze Nederlandse uien voor de Poolse markt bij telers en via commissionairs en werken op basis van daghandel alsook termijnplanning door middel van contracten. Dankzij de jaarrond beschikbaarheid en goede, betrouwbare transporteurs staan we voor stipte leveringen", besluit Hans.
Voor meer informatie:
Hans van Kemenade / Erik Mooij
Jakova
De Langeweg 9a
4762 RA Zevenbergen
Mob Hans: +31 653 975 307
Mob Erik: +31 621 275 728
[email protected]
[email protected]
www.jakova.nl