Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Actiegroep dreigt met blokkades van distributiecentra voor kerst

GroentenFruit Huis roept Farmers Defence Force op tot publieksvriendelijke acties

De ontwikkelingen rondom de stikstof en PFAS-problematiek houden de gemoederen bezig. De actiegroep Farmers Defence Force dreigt met blokkade van distributiecentra in aanloop naar de kerstperiode.  Dit maakt de bevoorrading van supermarkten erg moeilijk, zo niet onmogelijk. In diezelfde supermarkten wordt ruim 80 procent van alle groenten en fruit die in Nederland wordt geconsumeerd, verkocht.

Groenten en fruit zijn evenals veel overige producten die de agrarische sector voortbrengt, dagverse producten. De voorgenomen actie van Farmers Defence Force om de logistiek in de voedselketen drastisch te ontregelen, leidt tot een situatie met alleen maar verliezers. De actie dupeert consumenten, maar ook alle voorliggende schakels in de voedselketen van verse producten waar de producenten zelf onderdeel van uitmaken. GroentenFruit Huis roept Farmers Defence Force op zich te beperken tot publieksvriendelijke acties.

De leden van GroentenFruit Huis zorgen dagelijks voor lekker, gezond en duurzaam voedsel. Het blokkeren van distributiecentra dupeert niet alleen supermarkten en daarmee consumenten, maar ook alle andere schakels in de groenten- en fruitketen. Bovendien werkt een dergelijke actie verspilling van met zorg geteelde verse groenten en fruit in de hand, zo stelt GroentenFruit Huis. 

Farmers Defence Force is daarnaast niet ingegaan op het ultimatum dat het CBL gisteren tot 10.00 stelde. Daarom stapt het CBL naar de rechter en zal het aanstaande maandag een kort geding indienen tegen de actiegroep.  

Voor meer informatie:
GroentenFruit Huis
T: +31 (0)79 368 11 00
E: [email protected] 

Publicatiedatum: