Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
“Get Brexit done”

Boris Johnson wint Britse verkiezingen met gigantische meerderheid

De Britse premier Boris Johnson heeft vannacht een monsterscore behaald bij de Britse verkiezingen. Zijn Conservatieve partij behaalde 365 van de 650 zetels, een absolute meerderheid. De oppositiepartij van Jeremy Corbyn behaalde het slechtste resultaat in tientallen jaren door 203 zetels te behalen.

Brexit: 31 januari
De uitslag betekent dat premier Johnson volgende week waarschijnlijk het Brexit-akkoord met de EU door het Lagerhuis zal krijgen. De geplande datum van vertrek is 31 januari. Na deze datum beginnen de onderhandelingen over een handelsverdrag met de EU.

“Get Brexit done”
“Wij zullen Brexit op tijd voor elkaar krijgen, geen mitsen en maren meer”, sprak Johnson tijdens zijn overwinningsspeech. Hij wil voor de hele natie een premier zijn, ook voor de mensen die nog nooit op de Conservatieven hebben gestemd. De premier sloot zijn speech af met de woorden: “Get Brexit done, get breakfast done.”

Handelsakkoord
Premier Rutte is blij dat er met de uitslag van de Britse verkiezingen snel duidelijkheid komt over de Brexit. “Ik denk dat iedereen dit goed nieuws vindt, anders blijft het ons nog jaren bezighouden.” Vandaag praten de EU-leiders over hoe de onderhandelingen over een handelsakkoord met Groot-Brittannië verder moet gaan.

Pond in de lift
De Britse pond profiteert flink van de grote overwinning van Boris Johnson. De waarde van de pond klom donderdagavond na de eerste polls met 2% naar €1,20. De afgelopen weken was de pond al ruim 10% in waarde gestegen. 

"Enorme handelsdeal VK en VS"
De Amerikaanse president Trump bracht via Twitter zijn felicitaties over naar Johnson. “Groot-Brittannië en de VS zijn nu vrij om na de Brexit een enorme handelsdeal te sluiten. Die deal heeft potentie om nog groter te zijn dan welke deal ook met de EU.”

Publicatiedatum: