Exportprijs Chinese uien historisch hoog

De internationale uienmarkt wordt tot op zekere hoogte beïnvloed door de Nederlandse uienmarkt. De totale beschikbaarheid van Nederlandse uien is toegenomen in vergelijking tot vorig jaar dankzij het stabiele weer. Ook in China worden op grote schaal uien geteeld maar de Nederlandse uienprijs heeft desondanks zijn weerslag op de prijzen van Chinese uien. 

Xue Cuncai van Jinxiang County Cuncai Agricultural Trade sprak onlangs over de huidige situatie op de uienmarkt: "De belangrijkste exportmarkten voor Chinese uien zijn Maleisië, Bangladesh en Sri Lanka. De prijs van Chinese uien is gedaald onder invloed van de Nederlandse uienprijs. Zo exporteert Nederland gele uien voor €287 per ton naar Maleisië, terwijl de Chinese exportprijs €350 per ton bedraagt."

"De exportprijs van Chinese uien heeft een recordhoogte bereikt maar zal ongetwijfeld weer dalen. Dit heeft meerdere oorzaken. Ten eerste is de kwaliteit van Nederlandse uien hoog en is de prijs laag. Ten tweede komen in veel landen in Zuidoost-Azië binnenkort weer lokaal geteelde uien op de markt die een einde zullen maken aan de tekorten. Zodra de aanvoer van uien uit India, Bangladesh, Thailand en Myanmar weer op gang komt, dan zal het marktaandeel van Chinese uien verder afnemen. Het aantal orders daalt, dus we verwachten dat ook de prijzen gaan dalen." 

"Dit jaar werden er al 800.000 ton uien geëxporteerd en dat is 30% meer dan vorig jaar. Onze uien zijn afkomstig uit teeltgebieden in Jinxiang. We exporteren onze uien voornamelijk naar het Midden-Oosten, Israël, Irak, Oostenrijk, Nederland en Zuid-Afrika.

Voor meer informatie:

Xue Cuncai

Jinxiang County Cuncai Agricultural Trade Co., Ltd.

Website: www.jxxccnm.com  

Tel.: +86 137 9378 9448 

Service tel. of Wang Nan: +86 15763778693 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.