Driving home for Christmas

Vroege avondspits verwacht op 'laatste spitsdag van 2019'

De ANWB verwacht voor vanavond een vroege avondspits. De meeste files staan dan richting de Veluwe, de grens met Duitsland en in het zuiden van het land. In het buitenland wordt het vooral druk op de wegen naar de skigebieden in de Alpen. "Het is aftellen geblazen", vertelt Carlijn Hubregtse van Rijkswaterstaat aan het AD. "Nog een spits te gaan voor het einde van het jaar en dan is 2019 voorbij.” Naar verwachting zal de spits na de lunch beginnen. 

Dit weekend, en dan vooral zaterdag 21 december, wordt het volgens de ANWB door de kerstuittocht vooral druk op de wegen in het buitenland richting de sneeuw. 

Duitsland
In Duitsland komt de kerstdrukte vooral op zaterdag 21 december op gang. Maar ook op tweede kerstdag gaan veel mensen op weg naar de wintersport. Files zijn daardoor vooral te verwachten op de: A3/A9 Frankfurt – Neurenberg – München, A5 Karlsruhe – Bazel, A7 tussen Kempten en Füssen en de A8 München – Salzburg.

Alpengebied
Op de wegen in Oostenrijk en Zwitserland moeten vakantiegangers zaterdag 21 december rekening houden met files naar de ski-oorden.

Frankrijk
Volgens Weeronline wordt het in Frankrijk vrijdagavond bar en boos met flinke sneeuwval en een veel regen beneden 1400 meter. Volgens Meteo France gaat de sneeuwgrens vrijdag van 1700 naar 1400 meter, zaterdag naar 1200 tot 1000 meter. Zaterdag valt ook veel sneeuw. Sneeuwkettingen zijn met dit weer hard nodig. Zondag valt ook sneeuw. Hou rekening met winterse rij-omstandigheden en zorg dat de sneeuwettingen voor het grijpen liggen.

Bron: ANWB


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven