Uit onderzoek blijkt:

"Arbeidsmigranten zijn nodig en worden meer gewaardeerd"

Het percentage Nederlanders dat positief staat tegenover arbeidsmigranten neemt toe. Dat blijkt uit onderzoek. 45% van de Nederlanders vindt het een goede zaak dat er arbeidsmigranten zijn in Nederland. In 2015 was dat 38%.

Het onderzoek, uitgevoerd door Martkeffect en Peil.nl in opdracht van Kafra Housing, biedt verder nog een aantal inzichten. Zo is 56% van de ondervraagden van mening dat arbeidsmigranten een bijdrage leveren aan de onze economie, de helft van de ondervraagden heeft er geen bezwaar tegen als arbeidsmigranten in hun straat of buurt (komen) wonen.

Toch blijft integratie van arbeidsmigranten een knelpunt. Volgens 57% van de Nederlanders zijn arbeidsmigranten niet betrokken bij hun directe omgeving.

De bevindingen stroken met het jongste opinieonderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Die laten eveneens zien dat de zorgen over immigratie en integratie sinds het hoogtepunt van de Europese vluchtelingencrisis in 2015 scherp zijn gedaald, al zijn ze niet uitgesplitst naar aard en herkomst van de migranten.

Lees meer hierover bij Kafra Housing


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven