Samenwerking Vantage Agrometius en AgroVision

Integratie precisielandbouw en teeltregistratie biedt teler kansen

Vantage Agrometius en AgroVision hebben de handen ineen geslagen: door teeltregistratie, gewasbeschermingsadvies en precisielandbouw bij elkaar te brengen, krijgt de teler meer kansen, inzicht en gemak. Precisielandbouw wordt volgens de bedrijven zo voor een grotere groep telers toegankelijk.

Een goede en complete teeltregistratie wordt steeds belangrijker om te voldoen aan de wetgeving en certificeringseisen van afnemers. Tegelijkertijd zien Vantage Agrometius en AgroVision dat precisielandbouw steeds meer omarmd wordt. Door de strategische samenwerking willen beide partijen deze twee, nu nog redelijk gescheiden werelden, dichter bij elkaar gebracht.

Het voordeel van de samenwerking is dat de bouwplannen, gewasbeschermingsadviezen en teeltregistraties uit CropVision, AgroVision’s online teeltprogramma, gebruikt kunnen worden voor precisielandbouw. Denk hierbij aan het delen van een bouwplan op Taakkaart.nl of in de software en GPS-systemen van Vantage Agrometius. Andersom kunnen uitgevoerde bewerkingen vanaf de terminal in de cabine automatisch bijgewerkt worden in de teeltregistratie. Dit kan niet alleen fouten voorkomen, maar ook voor gemak, tijdsbesparing en inzicht zorgen.

Toegankelijk
Vantage Agrometius en AgroVision willen met hun samenwerking precisielandbouw voor een grote groep telers toegankelijk maken. “Voor de gezamenlijke klanten van AgroVision en Vantage Agrometius is de samenwerking een grote stap voorwaarts om makkelijker en sneller te registreren. Het scheelt veel invoerwerk, omdat registraties automatisch over en weer doorgezet worden”, aldus Leon Spätjens, productmanager Teelt bij AgroVision.

Jan Nammen Jukema, productmanager bij Vantage Agrometius vult aan: “Precisielandbouw wordt alleen een succes als het gemakkelijk en winstgevend is. Onze samenwerking draagt hieraan bij en biedt onze klanten meer gemak en nieuwe mogelijkheden.”

Voor meer informatie:
Leon Spätjens
AgroVision
T: 06-51378096 
E: l.spätjens@agrovision.nl   
W: www.agrovision.nl 

Jan Nammen Jukema
Vantage Agrometius
T: 06-13871836 
E: jukema@agrometius.nl 
W: www.vantage-agrometius.nl  

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven