Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Takii Europe lanceert groentenconcept Phytorich op Fruit Logistica 2020

Toekomstige consumenten zullen de komende jaren veel meer belang hechten aan voedselproducten die bijdragen aan gezondheid en welzijn. Inspelend op deze nieuwste voedseltrend lanceert Takii het Phytorich-concept, een nieuw premium assortiment van smaakvolle groenten vol fytonutriënten. De lancering richt zich op belangrijke Europese spelers in de voedingssector en vindt plaats tijdens de Fruit Logistica beurs. 

“We zijn verheugd om met behulp van de slogan ‘The power of vegetables’ smakelijke Phytorich-groenten te introduceren met een uitzonderlijk hoog gehalte aan gezonde fytonutriënten. We werken daarbij met wetenschappelijk onderbouwde data om de positieve gezondheidseffecten van bepaalde rassen met hoge fytonutriënten te ondersteunen ”, aldus Harm Custers, Head of Marketing bij Takii Europe. 

25 jaar ervaring in fytonutriënten
De hoge levensverwachting dankzij een gezonde trek hebben al jaren veel aandacht bij de consument in Japan en het Phytorich-concept heeft hier met succes op ingespeeld. Het Japanse veredelingsbedrijf Takii heeft zijn onderzoeksinspanningen consequent op dit gebied gericht zonder daarbij gebruik te maken van  genetische manipulatie en is hiermee een pionier in de wereld van fytonutriënten in groenten geworden.
  
Fytonutriënten = natuurlijke gezondheid
Wetenschappelijke experts hebben meer dan 25.000 duizend fytonutriënten in plantaardig voedsel geïdentificeerd, waarvan duizenden in groenten en fruit. Fytonutriënten zijn natuurlijke stoffen die planten helpen beschermen tegen insecten en ziekten. Hun beschermende eigenschappen kunnen ook goed zijn voor de menselijke gezondheid. Fytonutriënten kunnen helpen om gezondheid te behouden en het  lichaam te beschermen tegen bepaalde ziekten en zelfs veroudering." Wij denken dat Phytorich-groenten een nieuwe oplossing kunnen bieden voor een tekort in bepaalde voeding of als alternatief voedingssupplement", zegt Custers. Functionele groenten van Phytorich hebben een onderscheidend fytonutritioneel profiel, die de kwaliteit én smaak van groenten niet verandert. 
 
"Power to the vegetables"
Het vlaggenschip van het Phytorich-concept is de Goshiso PR-7-tomaat die deel uit maakt van een uitgebreid assortiment andere groenten zoals ui, wortel, pompoen, boerenkool, mizuna, okra, spinazie, Chinese kool en peper.
 
Goshiso PR-7 tomaat
"Tomaten zijn de rijkste natuurlijke bron van het carotenoïde lycopeen. Naast dat dit tomaten hun rode of roze kleur geeft, helpt lycopeen ook je lichaam om vrije radicalen te bestrijden: kleine chemische elementen die je cellen kunnen beschadigen, wat veroudering en ziekte kan veroorzaken. De Goshiso PR-7-tomaat van Takii bevat tweemaal zoveel lycopeen als gewone tomaten. De rijkheid aan lycopeen gaat hand in hand met een zeer hoog niveau van glutaminezuur, een stof die de karakteristieke "Umami" -smaak van Goshiso PR-7 veroorzaakt", aldus Takii. Op wetenschap gebaseerde producten
Volgens een klinische studie door de Hokkaido Information University in Japan is de tomaat Goshiso PR-7 variëteit rijk aan lycopeen. De inname van halfgedroogde tomaten van dit ras komt de cardiovasculaire gezondheid ten goede doordat het niveau van LDL (slechte) cholesterol in het bloed verlaagd wordt. Als gevolg van deze studie mag de Gochiso PR-7-tomaat gezondheidsvoordelen claimen in Japan, waardoor het de enige op wetenschap gebaseerde tomaat ter wereld is.

In Europa werkt Takii samen in een PPS project getiteld "De waarde van groenten en fruit". Met als doel om innovatieve meetmethoden te ontwikkelen en om te kunnen definiëren wat de fytonutriënten én gezondheidseffecten zijn van specifieke groentenrassen. Het zal Takii in staat stellen om nog beter te kunnen communiceren over de waarde van hun groentenrassen. Uiteindelijk kan alleen zulke informatie bijdragen aan het versterken van het vertrouwen van consumenten, waardoor een consument bewustere en gezondere keuzes zal kunnen maken. 

Voor meer informatie:
Takii Europe B.V.
info@takii.eu   
www.phytorich.eu  

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven