Uien Forum 2020 in St. Martin van start

Gisteren, donderdag 16 januari, begon in het Duitse St. Martin in de Pfalz het Uien Forum 2020, onder leiding van Agrarmarkt Informations-Gesellschaft mbH (AMI) en Rheinische Landwirtschafts-Verlag GmbH. Het forum opende met een lunchreceptie voor de bijna 100 bezoekers. De conferentiezaal zelf is doordrenkt van geschiedenis: op slechts enkele kilometers van kasteel Hambach, de bakermat van de Duitse democratie, was Hotel Haus am Weinberg ook een populaire conferentiezaal voor voormalig bondskanselier Helmut Kohl. 


Mathias vom Weg, Niklas Püttcher, Erik-Christof Wenzlaff, Dr. Peter Grauert en Bernd Haas / Foto: Freshplaza.de

Op voorhand rekenden de deelnemers er vooral "om te zien en gezien te worden": "Ik kijk ernaar uit om enkele nieuwe mensen te ontmoeten. Daarnaast ben ik het meest geïnteresseerd in wat de toekomst van gewasbeschermingsmiddelen zal brengen. Maar na zo'n lange tijd in de uiensector verwacht ik niet veel nieuws te horen", lacht Wilhelm Kerres van landgoed Erzelbach.


Hans-Christoph Behr (AMI) en Günter Hoos (DRL) samen op het podium / Foto: Freshplaza.de

Dietmar Kaufhold van Maurer Parat GmbH hoopt op een interessant toekomstperspectief, vooral in verband met de gewasbeschermingsmiddelen: "We verkopen nu quasi biologische producten, maar dan wel tegen conventionele prijzen. Dat kan niet lang meer worden volgehouden."

Het tekort aan arbeidskrachten en de automatisering die daardoor noodzakelijk zal worden, is ook een onderwerp onder de deelnemers. De kosten voor dergelijke aankopen zijn voor velen echter nog te hoog.


Deelnemers aan het Uien Forum / Foto: Freshplaza.de

Het geringe aantal deelnemers trok de aandacht van sommige bezoekers: "De vorige keer waren er aanzienlijk meer spelers uit de branche hier - maar vooral voor geïnteresseerden uit Beieren of het oosten van Duitsland is de reis naar de Pfalz wat lang", zegt men.

Ondanks enkele kleine technische problemen waren de presentaties op de eerste dag een hit. Er waren levendige discussies en vragen aan de sprekers, gevolgd door glühwein rond het kampvuur en een goochelshow in de avond.

Volgende week meer over de presentaties op het Uienforum


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven