Holland Agri Foods

Van zuivelexport naar export van uien, aardappelen en peen

Tholen – Dit jaar kunnen we op de Fruit Logistica Berlijn kennis maken met een nieuwe speler op de markt: Holland Agri Foods uit Emmeloord. Holland Agri Foods is een dochteronderneming van zuivelonderneming Farmel. Door de vraag naar AGF bij hun klanten in Afrika en in Midden-Amerika besloot de zuivelexporteur Farmel deze dochteronderneming op te richten.

Aardappelen, uien en wintergroenten
Holland Agri Foods is al ruim twee jaar actief op de markt met de export van voornamelijk uien, aardappelen, peen en wintergroenten richting Afrika, Midden-Amerika, Oost-Europa en Azië. “Vanuit onze klanten bij Farmel kregen we de vraag of we ook deze groenten konden leveren,” vertelt Jacqueline Fokker, sales manager bij Holland Agri Foods voor Afrika. Zo gezegd, zo gedaan. “In het eerste seizoen exporteerden we 500 containers met AGF producten naar onze klanten. In het tweede seizoen was dat aantal gestegen naar een 1000-tal containers.”

Eigen teelt
De stap naar de AGF-sector was voor Farmel vrij eenvoudig. “Jan-Henry van der Linde,  aandeelhouder van Farmel, beschikt zelf over ruim 1800 hectare aan akkerbouw met voornamelijk aardappelen, uien en  peen. Daarnaast hebben we zo onze contacten met de verwerkende industrie in de regio waar we een groot aantal producten afnemen. Zo kunnen we bijvoorbeeld ook voorzien in de levering van friet en spliterwten.”

Fruit Logistica
De AGF is zeker geen bijkomend product voor het bedrijf. “Het is ontstaan vanuit de vraag van onze klanten die reeds zuivelproducten bij ons afnemen maar met de oprichting van Holland Agri Foods willen we ons gaan richten op een eigen klantenbestand in de toekomst. Met de AGF producten en de zuivelproducten, kunnen wij een totaalpakket aanbieden aan onze afnemers.”

“Op de Fruit Logistica in Berlijn zal de aandacht vooral liggen op het profileren van het bedrijf in de AGF-sector. We willen ons vooral bekend maken als nieuwe speler op de markt en uiteraard nieuwe contacten opdoen” vertelt Jacqueline. “Wij zijn erg benieuwd naar wat deze eerste editie van de Fruit Logistica ons gaat brengen.”

Voor meer informatie:
Jacqueline Fokker
Holland Agri Foods
Tel: 0031 (0)527 630 507
Mob: 0031 (0)6 839 055 30
j.fokker@farmel.nl
www.hollandagrifoods.nl
www.farmel.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.