Robot zet kistkaarten in krat of plakt etiket

In deze tijden van schaarste aan geschoolde arbeidskrachten worden machineleveranciers geconfronteerd met steeds verdergaande uitdagingen. Taken die jaren geleden nog een ver-van-mijn-bed-show leken, spelen nu een belangrijke rol in het teeltproces zelf of in de logistiek van verse producten.

Op de Fachpack in Neurenberg presenteerde de firma AKON Robotics vorig jaar een app voor het automatisch etiketteren van volle pallets met zelfklevende etiketten. De geautomatiseerde oplossing is tot nu toe uniek in de sector en wordt al gebruikt in de AGF-sector, vertelt Thomas Bloch, managing director van Akon.

Het bedrijf AKON Robotics, gevestigd in het Duitse Bremen, komt oorspronkelijk uit de drankensector en is al jaren een bewezen automatiseringsspecialist op het gebied van robotica. In de loop der jaren is het Noord-Duitse bedrijf echter ook in andere sectoren actief geworden, zoals in de eiersector en nu ook in de groenten- en fruitsector. Om aan de hoge eisen die worden gesteld aan de moderne machine-uitrusting te voldoen, is een zeer efficiënte, hightech etiketteeroplossing ontwikkeld. Bloch: "Op kunststof kratten zoals KLT, EuroPool, IFCO of andere varianten kan nu eindelijk veilig gelabeld of opnieuw gelabeld worden met deze nieuwe versie uit de AK-Label productreeks. We zijn ook in staat om kartonnen goederen op volle pallets te etiketteren."De robotoplossing biedt meerdere voordelen, aldus Bloch. "Ten eerste is onze app in staat om continu dezelfde hoge prestaties te leveren. Ten tweede hebben we onze oplossing zo ontworpen dat de robot niet elke keer de etiketten uit de printer hoeft op te halen, maar we hebben de printer aan de robotarm bevestigd. Uiteindelijk herkent de app de kratten en plakt er de bijbehorende labels op."

Het AK-Label V2019 systeem, ontworpen en geproduceerd door AKON Robotics, kan individueel worden gecombineerd. Zo kan het geïntegreerd worden in een al draaiende omgeving of toegepast worden als een op zichzelf staande oplossing. "Ons systeem gaat het tekort aan medewerkers tegen en het reduceert onjuiste etikettering, wat op zijn beurt leidt tot een aanzienlijke vermindering van claims. Het proces wordt al gebruikt in de sectoren fruit, komkommers, aardappelen en uien. Maar het potentieel is onuitputtelijk!"

Voor meer informatie: 
Thomas Bloch
AKON Robotics
Oppenheimer Straße 21
28307 Bremen
Tel.: 0049 (0) 421 32263- 85
Mobiel: 0049 (0) 163 73 28 696
Fax: 0049 (0) 421 32263- 71
t.bloch@akon-robotics.de
www.akon-robotics.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.