Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Agractie-voorman Bart Kemp wint Issue Award 2020

Het boerenprotest van 1 oktober gestart door Schapenboer Bart Kemp (Agractie Nederland) heeft de Issue Award 2020 gewonnen. Agractie-voorman Bart Kemp nam de prijs gisteravond in ontvangst in De Balie in Amsterdam. De Issue Award wordt ieder jaar uitgereikt aan de persoon of organisatie die het afgelopen jaar op een opvallende, effectieve manier een onderwerp maatschappelijk en politiek wist te agenderen.

Bart Kemp

De jury, onder leiding van gedragswetenschapper Reint Jan Renes, waardeert de grootschalige en indrukwekkende demonstratie waarmee Kemp en zijn organisatie de stikstofproblematiek in relatie tot de Nederlandse boeren op de maatschappelijke agenda hebben gezet. Voor het eerst sinds dertig jaar gingen de boeren met hun tractoren massaal de straat op: één bericht van Bart Kemp op WhatsApp resulteerde in één van de grootste boerenprotesten uit de geschiedenis. De jury sprak verder haar waardering uit dat Kemp in de ongekende ophef rondom de boerenprotesten dichtbij zijn oorspronkelijke doelstelling bleef en op een persoonlijke manier aandacht is blijven vragen voor het belang van boeren en hun producten voor de Nederlandse samenleving.

Uitreiking van de prijs
De prijs werd overhandigd door Marjan Olfers, juriste en hoogleraar sport en recht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Bart Kemp van Agractie Nederland reageerde verheugd op de prijs: “Ook deze prijs onderstreept de relevantie van de Nederlandse voedselmakers voor ons allemaal. Agractie Nederland zal zich blijvend inzetten voor het vertellen van het verhaal van Nederlands voedsel, onder meer door ludieke acties.’’

Eerdere winnaars
Het afgelopen jaar ging de Issue Award naar Tim Hofman voor zijn initiatief tot een petitie voor een ruimer kinderpardon. Daarnaast kreeg Arjen Lubach een Oeuvre award met zijn programma “Zondag met Lubach”, waarin Lubach maatschappelijke issues belicht. In 2018 won onderwijsactiegroep PO in Actie de award voor de wijze van agenderen van werkdruk en salarisproblemen in het Primair Onderwijs, in 2017 ging de prijs naar Hugo Borst en Carin Gaemers voor het issue ‘Kwaliteit van ouderenzorg’. De Issue Award bestaat sinds 2010.

Bron: Issuemakers


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven