Industrie Service Mol wil zich onderscheiden met specials

"Bij productielijnen in AGF-sector valt er nog veel te automatiseren"

Tholen - Bijna twee jaar is Industrie Service Mol (ISM) gevestigd in een nieuw bedrijfspand op industrieterrein De Poel in Goes. Inmiddels zijn er vijf man werkzaam. De focus ligt op de productielijnen voor versproducten. Zo leverde de machinefabriek in de afgelopen tijd al wasinstallaties, snijmachines, droog- en weegbanden af aan klanten in de AGF-sector. "We hebben hier alles in huis om oplossingen op maat te bedenken en te engineeren", vertelt Kees Mol.

"Nu zijn we nog vaak actief in de voorverwerking. Onze ambitie is wel om ook actiever te worden in de lijnen na het drogen en vriezen. Zo willen we meer naar het ontwerpen van stand-alone machines toe", vertelt Kees. "Op het gebied van mechanica en elektrotechniek biedt dat ook veel meer uitdaging, omdat je dan met veel meer bewegende delen per vierkante meter te maken hebt."

"Zo zien we wel mogelijkheden om productielijnen voor bijvoorbeeld fruitsalades te optimaliseren. Vullen, afwegen, verpakken: dat zijn disciplines waar we de kennis voor in huis hebben. Wij maken nooit standaardmachines, maar onderscheiden ons met specials, specifiek voor de klant", vertelt Kees. "We gaan geen uitdaging uit de weg. Zo verzorgen we ook het hele machinepark voor een producent van plantaardige vleesvervangers, maar we zijn momenteel ook druk met de engineering van een snijmachine voor onder meer pastinaken."

"We hebben alles in huis om complete lijnen, of een deel daarvan voor onze rekening te nemen. Uiteindelijk valt er bij bestaande productielijnen vaak nog veel te automatiseren. Morspunten, valhoogtes en overgangen zijn kritische punten waar vaak veel winst te behalen valt in het proces. Kijk naar de wereld van kant-en-klaarmaaltijden, daar zit nog heel veel handjeswerk in. Wij zien nog wel kansen om daar wat handjes te besparen."

Voor meer informatie:
Kees Mol
Industrie Service Mol
Hudsonweg 10, 4462 HJ Goes
M (06) 25 22 07 21
info@industrieservicemol.nl
www.industrieservicemol.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.