Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dries Vercruysse, uien- en spruitenteler

“Ondanks de droge zomer viel de kwaliteit van de uien niet tegen”

Tholen – “Alle uien van het afgelopen seizoen hebben we inmiddels verkocht. Ik denk dat we tot nu toe wel kunnen spreken van een goed uienseizoen”, zegt uienteler Dries Vercruysse uit Poperinge. “Hoewel de uien te maken hebben gehad met droogte en hoge temperaturen, viel de kwaliteit zeker niet tegen, enkel de opbrengsten waren wat lager dan gemiddeld. De prijzen lagen op een vrij gemiddeld niveau zonder bijzondere uitschieters.”

De uien van teler Vercuysse gaan met name naar een uienschillerij en de maten onder de 60 worden verpakt voor de export. Naast uien teelt Dries ook spruiten voor de industrie. “Het spruitenseizoen is bij ons al een week of drie afgelopen, maar dit jaar lagen de opbrengsten en de kwaliteit toch iets onder het gemiddelde. Ook de spruiten hebben best wel geleden onder de droge en warme omstandigheden deze zomer. Momenteel is alles de deur uit en maken we ons weer op voor het nieuwe seizoen.”

Voor meer informatie:
Dries Vercruysse
+(0)478 265 626
driesvercruysse@telenet.be