China: Prijs van rode uien zal naar verwachting dalen in de komende weken

"De uienoogst in Yunnan, één van de belangrijkste uienteeltgebieden in China, begon twee weken geleden. Eind maart begint ook de uienoogst in Sichuan. De prijs van rode uien zal naar verwachting in de komende weken dalen als gevolg van verschillende ontwikkelingen," zegt Zhang Shuhan van Jining Greenstream Fruits and Vegetables.

"Uien van Yunnan zijn al op de markt gekomen. Het totale uienareaal in Yunnan is ten opzichte van vorig jaar aanzienlijk uitgebreid. De uitbreiding wordt geschat op 30%. De huidige aankoopprijs van rode uien uit Yunnan is ongeveer 3 keer de aankoopprijs van vorig jaar. De prijs is snel gestegen als gevolg van de COVID-19 epidemie. Veel telers verhogen hun prijzen en zijn huiverig om hun voorraad te verkopen. De oogst zelf heeft een aanzienlijke vertraging opgelopen ten opzichte van vorig jaar. De uienoogst in Yunnan is misschien nog niet helemaal klaar als de uienoogst in Sichuan begint. Het percentage uien dat geschikt is voor de handel is relatief laag in Yunnan. De uien ontspruiten gemakkelijk. De prijs van de uien uit Yunnan is relatief hoog, maar zodra de uien uit Sichuan op de markt komen, zal die prijs zich naar verwachting aanpassen.”

"Overzeese klanten verkiezen rode uien uit Pakistan boven Chinese rode uien. Hoewel de prijs van rode uien uit Pakistan relatief hoog is, is de kwaliteit van het product groot. Bovendien zal India op 15 maart opnieuw beginnen met het exporteren van uien. De uienteeltgebieden in India hebben dit jaar een overvloedige oogst gehad en de prijzen zijn relatief laag. Overzeese afnemers kijken nu al naar de Indiase exportmarkt en plaatsen vooruitbestellingen. De verwachting is dan ook dat de exportprijs van Chinese uien de komende maanden een duik neemt."

Jining Greenstream Fruits and Vegetables is al meer dan 20 jaar actief in de export van uien. "We exporteren zo'n tweeduizend ton uien per jaar. We exporteren onze uien voornamelijk naar Noord-Amerika, Saoedi-Arabië, Pakistan en Rusland. Ons exportvolume is vrij stabiel. Hoewel we dit jaar nog steeds nauwe relaties onderhouden met trouwe klanten, hopen we ook voet aan de grond te krijgen op de Europese markt. We willen vooral graag samenwerken met uienkopers in Nederland en het Verenigd Koninkrijk."

Voor meer informatie:
Zhang Shuhan – Manager
Jining Greenstream Fruits and Vegetables Co., Ltd.
WeChat: 008615853798811
WhatsApp: 008615853798811
info@greenstream.cn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.