18 maart Flevo Campus Meet-up: samenwerking in de keten

Op woensdag 18 maart organiseert Flevo Campus op de Stadsboerderij Almere een Meet-Up over voedselcoöperaties en andere vormen van samenwerking. Wat zijn de succesverhalen? Hoe kan men de macht in de keten vergroten? Samen gaan we in discussie over de do’s en don’ts op het gebied van samenwerkingen en partnerschappen, met als belangrijkste doel om van elkaar te kunnen leren. Deze kennisbijeenkomst zal worden ingeleid door onderzoekers van de Wageningen Universiteit & Research en ervaringsexperts van Vereniging FlevoFood en Coöperatie Boerenhart.

Tijdens en na de inleidingen is er ruimte voor vragen en discussie. De Stadsboerderij Almere verzorgt tijdens de bijeenkomst een avondmaaltijd. 

De bijeenkomst zal worden ingeleid door:

Marcel Vijn & Joost Snels
(Wageningen Universiteit)
Marcel Vijn en Joost Snels hebben onderzoek gedaan naar coöperaties en een roadmap opgesteld voor boeren en producenten die zich gezamenlijk een korte keten willen realiseren. Tijdens deze bijeenkomst zullen zij deze roadmap presenteren.

Bauke van der Veen
(Vereniging FlevoFood)
Bauke van der Veen is ondernemer en bestuurslid van FlevoFood, een netwerkvereniging van en voor Flevolandse voedselbedrijven. Bedrijven binnen FlevoFood werken onderling nauw samen en zoeken allerlei soorten samenwerkingsverbanden. Momenteel werkt FlevoFood o.a. aan de ontwikkeling van B2B-concepten om de regio Groot-Amsterdam van voedsel te voorzien.

Pieter Vink
(Adviseur Korte ketens)
Pieter Vink is medeoprichter van Boerenhart, een succesvolle boerencoöperatie in Gelderland. Boerenhart richt zich met name op de B2B-markt: horeca, instellingen en andere organisaties. Pieter vertelt over zijn ervaringen met het opzetten van Boerenhart en zijn recente ervaringen bij De Lelystadse Boer, waar hij aan de slag is gegaan om meer afzetmarkt voor de producten te creëren.

Wat, waar & wanneer?

Wat: Flevo Campus Meet-up: samenwerking in de keten
Locatie: Stadsboerderij Almere
Adres: Kemphaanpad 14, 1358 AC Almere
Datum: woensdag 18 maart 2020
Tijd: 17:00-19:00

Aanmelden kan via deze link tot maandag 16 maart.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven