Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Kees van den Bosch, Freeland:

"Uienmarkt in een tussenperiode, lage prijzen Spaanse ijssla en veel kwaliteitsproblemen in peen"

Tholen - "Geen ramp is een ramp voor onze sector, zeggen we altijd. In de groenten- en fruitbranche laveren we vaak tussen crisissen door. De vraag is welke weerslag deze Corona-crisis op onze sector gaat hebben. Ik denk wel dat we in de goede branche zitten. Wat er minder wordt afgenomen door de horeca, komt er bijvoorbeeld bij de supermarkten weer bij", constateert Kees van den Bosch van Freeland uit Emmen.

Overigens merkt hij van hamstergedrag bij zijn klanten nog weinig. "Vanmorgen belde er eentje in paniek op, maar nadat ik prijzen had afgegeven, hoorde ik hem niet meer", constateert de groentehandelaar. "Wel zie je wat verschuivingen op de markt ontstaan. Zo worden in Zweden momenteel veel verpakte groenten en fruit verkocht. Ook heeft e-commerce een sprong gemaakt bij de supermarkten."


Bio-pompoen van Freeland. "Mensen kopen meer pompoenen dankzij het Corona-virus. Ze zijn gezond en makkelijk houdbaar", constateert Kees.

"In de uien zitten we een beetje in een tussenperiode. Vanuit Europa komt er inmiddels wat vraag, maar het is niet zo dat we het werk niet aan kunnen. Met import van pompoenen, bosuien en dadelijk importuien kunnen we goed bezig blijven. We verwachten vanaf komende maand weer een behoorlijk pakket importuien uit Egypte", vertelt Kees.

"Verder zien we in de vollegrondsgroenten dat de prijzen voor Spaanse ijssla met een niveau tussen de 4 en 4,50 euro laag zijn. Het schijnt allemaal snel te groeien en afgelopen te zijn in Spanje. Met de vertraging die de plantwerkzaamheden in Nederland hebben door de nattigheid, kan er daarom nog weleens een gaatje ontstaan. Verder zien we in de peen veel kwaliteitsproblemen, dus daar moet je ver vandaan blijven, want dan kun je hard op je gezicht gaan. De prei is daarentegen weer prima van kwaliteit,maar die prijzen liggen weer op een laag niveau."

Voor meer informatie:
Kees van den Bosch
Freeland B.V.
Nijbracht 126
7821 CE Emmen
0591 670570
06 51406694
kees@freeland.nl
www.freeland.nlĀ 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven