Henk Troost, H. Troost & Zn:

"Financiële lockdown dreigt"

"We leven met z’n allen in onzekere tijden zowel privé als zakelijk. Vanwege het Coronavirus zijn er bij klanten van ons al de eerste tekenen van verliezen in omzet. Denk bv aan hotels en restaurants. Bij ons hebben de eerste debiteuren zich dan ook gemeld met het verhaal van uitgestelde betalingen. Begrijpelijk en van collega’s in de branche hoor ik dezelfde signalen", constateert Henk Troost van H. Troost & Zn uit Poeldijk. In deze bijdrage doet hij een dringend verzoek aan iedereen in de branche: Vraag met klem debiteuren en hun afnemers gebruik te maken van krediet dat beschikbaar wordt gesteld door hun regering of hun bank. Zo kunnen ze hun rekeningen blijven betalen." 

"Onze klanten hebben er een handje van om bij een cashflowprobleem simpelweg de rekening van hun leverancier langer te laten liggen", vervolgt Henk. "Dat is de makkelijkste oplossing voor hen. Echter een incasso via een kredietverzekeraar dreigt dan. Misschien belangrijker nog: de relatie met de klant staat op het spel. En het speelveld van betalingstermijnen is beperkt. Wellicht is er enige coulance te halen hierin bij de kredietverzekeraars."

"De eigen cashflow moeten we ook in de gaten houden: een uitbetaling door een kredietverzekeraar is vaak pas na maanden. Een eventuele eigen aanvraag voor krediet kan dan uitkomst bieden: zo kunnen we onder andere onze leveranciers blijven betalen. Gelukkig hebben wij zelf nog wat vet op de botten", zegt Henk.

Langetermijn gevolgen
"De kredietverzekeraars zullen te maken krijgen met meer schadezaken en dus uitkeringen. Die post zal hoger zijn dan de betaalde premie en dat geld zullen ze terug willen. Persoonlijk verwacht ik dus lagere kredietratings en dus meer risico. Ook meer weigeringen en dus meer risico. Praktisch advies: schrijf een nette brief, gebruik een vertaalbureau voor een paar tientjes en bel er achteraan", besluit Henk.

Voor meer informatie:
Henk Troost
H. Troost & Zn
T: 0174-243875
F: 0174-243090
M 06-51118227
henk@troostjack.com 
www.troostjack.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven