Omdenken is nodig voor de bescherming van de uientelers in Bangladesh

De plotselinge stijging van de uienprijs zal een grimmige herinnering blijven aan hoe gebrek aan paraatheid een hele natie kan overweldigen en zelfs paniek kan zaaien.

India is de traditionele uienleverancier; het land voorziet in een aanzienlijke vraag in Bangladesh en daarom dreigt elke hapering in de Indiase export de prijzen te beïnvloeden. Aan de andere kant zorgt het overaanbod, met name ten tijde van de uienoogst in Bangladesh, ervoor dat de prijzen dalen tot een niveau dat zelfs onder de teeltkosten ligt.

Het lijkt erop dat dit tweede scenario nu van kracht is. Een nieuwsbericht in de FE zegt dat de scherpe daling van de uienprijzen als gevolg van de import uit India de uientelers in het land ernstig heeft getroffen, hoewel de prijsdaling als een uitstel voor de consument werd vastgesteld.

In het kielzog van de drastische prijsdaling hebben de uientelers nu moeite om zelfs het bedrag dat ze in de teelt hebben geïnvesteerd terug te krijgen. Gezien de correlatie tussen de import uit India en het verbod, de stijging en daling van de lokale uienprijzen wordt een planning van de import, zodat de lokale telers niet de dupe worden, al sinds lang geëist.

Bron: thefinancialexpress.com.bd


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven