ABN AMRO stelt prognose:

"Geen sector ontkomt aan het coronavirus"

Het coronavirus heeft enorme gevolgen voor de economische activiteit, maar het verschilt per sector in welke mate, wanneer en hoe bedrijven geraakt worden. De gevolgen zijn het grootst voor leisure, retail, de industrie en de transportsector.

De wereldwijde verspreiding van het coronavirus raakt de economie in het hart. De sluiting van restaurants beperkt de afzetmogelijkheden van toeleveranciers, de voedselverwerkers en de agrarische sector. Maar niet ieder bedrijf wordt even hard geraakt. Voedselverwerkers die leveren aan supermarkten kunnen juist rekenen op hogere omzetten.

ABN AMRO verwacht dat de Nederlandse economie in 2020 met 3,5 procent zal krimpen. De werkloosheid zal de komende maanden stijgen en het consumentenvertrouwen zal dit jaar niet helemaal herstellen. De consumptie en de investeringen zullen daardoor flink terugvallen. Met name de industrie, de bouw en de technologiesector zullen last krijgen van terugvallende investeringen in andere sectoren. De economische groei kan pas in 2021 echt herstellen.

Bron: ABN AMRO

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven