Creatieve oplossing coronacrisis voor land- en tuinbouwers

De agrovoedingssector is van vitaal belang, ook in crisistijd. De continuïteit van de bedrijfsvoering in de primaire sector wordt gewaarborgd om de levensnoodzakelijke bevoorrading te verzekeren én het verlies van verse producten te vermijden. Land- en tuinbouwers zoeken naar doeltreffende voorzorgsmaatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Mondmaskers, handschoenen, alcoholgel én… scheidingswanden in plexiglas. In de land- en tuinbouwsector gaan bedrijven creatief aan de slag om de preventieve maatregelen van de federale overheid strikt na te leven. Dat is nodig, want er wordt streng opgetreden. Deze morgen berichtten media nog dat heel wat bedrijven in België de regels onvoldoende opvolgen. 
 
De situatie dwingt land- en tuinbouwers om op zoek te gaan naar creatieve, doch effectieve oplossingen. Zo monteerde de technisch medewerker infrastructuur van Inagro eenvoudig verwijderbare scheidingswanden op de aardappelplantmachine en de kolenplantmachine, zodat medewerkers geen fysiek contact hebben. Het filmpje waarin de techniek gedemonstreerd wordt, is intussen ettelijke keren gedeeld op sociale media.

Bron: Inagro


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.