Jan Broos start als innovatiemakelaar Tuinbouw en Water

Vanaf 1 april is Jan Broos gestart als innovatiemakelaar Tuinbouw en Water. Hij is aangesteld vanuit de TKI's Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Watertechnologie. 

Jan stelt zich even voor: "Mijn naam is Jan Broos (54) en boerenzoon van een veehouder uit Friesland. Na mijn studie in Wageningen heb ik 14 jaar gewerkt bij twee kennisinstellingen als (praktijk)docent en innovatiemanager. In 2007 ben ik gestart met mijn eigen adviesbureau Broos Water. Onze projecten (advies, onderzoek, trainingen, innovatie) hebben betrekking op water en milieu in de land- en tuinbouw.

Als innovatiemakelaar Tuinbouw en Water wil ik een bijdrage leveren aan het versterken van de innovatiekracht en het ondernemerschap op het gebied van ‘water’ in de tuinbouwsector. Ik stel daarvoor graag mijn netwerk binnen de tuinbouwbranche en de watersector beschikbaar. Met mijn innovatieadviesdiensten wil ik partijen met elkaar in contact brengen en verbinden met als doel het innoveren van producten, processen of diensten.

Er zijn tal van waterinnovaties die relevant zijn voor de tuinbouw en omgekeerd. Als innovatiemakelaar kan ik u bij stand  en advies geven en informatie geven over subsidiemogelijkheden en instrumenten die innovatietrajecten ondersteunen. Laten we er samen een succes van maken."

Broos gaat mkb-ondernemers begeleiden bij:  

  • Het starten van een innovatief bedrijf
  • Het marktrijp maken van een innovatie
  • Het bepalen van de waardepropositie en het verdienmodel
  • Het maken van de business case en financieringsvoorstellen voor marktintroductie
  • Het vinden van de juiste samenwerkingspartners
  • Het opzetten van consortia en partnerships met andere bedrijven en/ of kennisinstellingen

Bron: Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven