Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Balle Bros Group:

Nieuw-Zeelandse uien vallen kleiner uit door droogte

"Balle Bros Group is een familiebedrijf met een lange geschiedenis als leverancier van Nieuw-Zeelandse uien. De Group vertegenwoordigt eigen teeltbedrijven, verpakkingsfaciliteiten, logistiek, export en verkoop.

De droge zomer in Nieuw-Zeeland heeft geresulteerd in minder grote uien, maar de kwaliteit is goed. De oogst liep tot maart; het verpakken en verschepen zal tot augustus doorlopen, vertelt Paul Warren, CEO van Balle Bros.

Het bedrijf heeft veel langlopende samenwerkingsverbanden in Europa en Azië. De belangrijkste markten in Europa zijn Duitsland, Frankrijk, België, Engeland, Spanje en Nederland. In Azië is Indonesië een grote bestemming, ook Japan, Taiwan, Maleisië, Singapore en Hong Kong.

"Nieuw-Zeelandse uien hebben het voordeel dat ze een uitstekende kwaliteit hebben, lang houdbaar zijn en er goed uitzien, wat steeds belangrijker wordt voor de consument. Het seizoen in Nieuw-Zeeland loopt niet synchroon met het seizoen op het noordelijk halfrond en dat biedt onze klanten ook een venster om te importeren. Voedselveiligheid en traceerbaarheid staan bij ons centraal; onze klanten moeten er zeker van zijn dat wat ze kopen gezond, lekker en veilig is om te eten. Doordat we zelf telen, kunnen we onze handelspartners op dit gebied transparantie bieden."

"We zijn ons bewust van de mogelijke problemen in de scheepvaart en de containertekorten als gevolg van de coronacrisis, maar we exporteren nog steeds als normaal. Om een consistente levering te behouden is het belangrijker dan ooit dat we van tevoren met onze klanten de planning maken."

"Over het algemeen zijn de markten in Azië en Europa positief, er zijn politieke kwesties en de impact van het coronavirus speelt natuurlijk mee, maar we werken nauw samen met onze klanten om te zorgen voor een betrouwbare levering van onze uien."

"In de toekomst zal ons bedrijf ook nieuwe trends in de richting van hypermarkt- en e-commerce-platforms volgen; het is onze ambitie om technologie te gebruiken om een efficiënter verkoopproces te creëren en onze klanten beter te bedienen," besluit Warren.

Voor meer informatie:
Paul Warren
Balle Bros Group
+64 275 553 285
paul.warren@ballebros.co.nz
www.ballebros.co.nz

Publicatiedatum: