“Transparant in alles wat we doen, dat levert heel veel omzet op”

Landwinkel De Verse Kers na verbouwing: Meer winkel en meer beleving op de boerderij

Tholen – De verkoop van eigen geteelde kersen liep zo goed dat Annemiek Scholten zo’n zes jaar geleden landwinkel De Verse Kers opzette. Daar verkoopt ze allerlei vers- en streekproducten en delicatessen. De winkel draait zo goed dat ze de opzet van de winkel onlangs vernieuwde en verder uitbreidde. De winkel zal in de toekomst de hoofdactiviteit van het bedrijf zijn om eigen kersen (1,5 hectare), koeien- en varkensvlees te verkopen. “We zijn transparant in alles wat we doen en dat levert heel veel omzet op”, aldus Annemiek.

Het gedeelte waar eerst de kersen werden gesorteerd, is nu bij de winkel getrokken waardoor er zo’n 30 m2 is bijgekomen. Voor de kersensorteerderij is een extra gedeelte bijgebouwd. “We hebben een grote balie gemaakt met twee kassa’s en een werkplek om cadeautjes in te pakken. Hier bedienen we met vier man personeel de klanten met nootjes, thee, chocola, bonbons, koekjes en dergelijke. In de rest van de winkel, zuivel, AGF, brood en vlees kunnen klanten zichzelf helpen”, vertelt Annemiek.

De AGF-afdeling is een belangrijke pijler in de winkel, er is qua opzet bij de recente uitbreiding niets aan veranderd. “Die afdeling loopt goed, we hebben een uitgebreid assortiment aan losse producten zodat mensen voor al hun AGF-boodschappen bij ons terecht kunnen. In de toekomst zou een saladebar een mooie aanvulling kunnen zijn maar voor een uitgebreid aanbod aan salades hebben we eigenlijk nog een te lage omloopsnelheid”, vertelt Annemiek.

Niet iedereen had er vertrouwen in dat het Annemiek zou lukken om in het buitengebied een geheel nieuwe winkel op te zetten. Dat de winkel ook in de wintermaanden een stijgende lijn in omzet laat zien, bewijst dat er nog altijd potentie is. De start van het drukkere seizoen in maart viel samen met de corona-uitbraak, wat de winkel onlangs een extra boost gaf. “Er komen extra klanten op af die in deze tijd niet graag naar de supermarkt te gaan. Ze hebben ook wat meer tijd om boodschappen te doen en eten niet meer buiten de deur. We zien dus nieuwe klanten in de winkel en ook kopen klanten percentagegewijs meer AGF”, vertelt Annemiek die hoopt dat de klanten blijvend hun boodschappenpatroon ten gunste van De Verse Kers zullen aanpassen.

De winkel zal in de nabije toekomst namelijk de hoofdactiviteit van het bedrijf zijn. Dat betekent een nogal radicale ingreep voor de varkenshouderij van haar partner Nico die tot nu toe voor het grootste deel van de inkomsten zorgde. “We stonden voor de keuze om uit te breiden of het roer om te gooien. Uitbreiden zou grote investeringen vergen en daarom hebben we voor dat laatste gekozen. Komend jaar gaan we 90 procent van de varkens afstoten. De laatste 10 procent gaan we, net als de koeien, biologisch houden en zelf vermarkten. Dat stuk transparantie is echt belangrijk. Dat merkten we bij de kersen en later ook bij het vlees. Het vergroot de gunfactor waardoor je minder naar de markt hoeft te kijken en meer je eigen prijzen kunt maken”, besluit Annemiek.

Voor meer informatie
Landwinkel De Verse Kers
Annemiek Scholten
Bleekestraat 2
Wehl
T: 06 50417071
info@deversekers.nl
www.deversekers.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven