"Binnen 24 uur een financieringsvoorstel voor je zonnepanelen"

Tholen - Een boerenschuur, een kas een koelhuis of een stuk land beschikbaar? Steeds meer ondernemers ervaren de voordelen van zonnepanelen om zo een optimaal rendement te krijgen op hun eigen vermogen. Het platform ZonnepanelenDelen financierde de afgelopen jaren al meer dan 400.000 zonnepanelen. "Meer zon voor je geld", constateert Merijn van de Ven.

"Om met zonnepanelen van start te gaan, zijn er voor ondernemers eigenlijk drie opties: zelf kopen, een andere partij het recht geven om het dak te gebruiken en daar een vergoeding voor krijgen, of zelf eigenaar blijven en daar een financier voor aantrekken. Wij voorzien in de laatste optie en dat vinden veel ondernemers een aantrekkelijke optie, omdat ze zelf de zeggenschap over hun eigen land of loods behouden", vertelt Merijn. 

Goede financiering cruciaal voor een rendabel zonne-energieproject
"Omdat de financieringslasten bijna 75% van de operationele kosten zijn, is een goede financiering cruciaal voor een rendabel zonne-energieproject. Door onze samenwerking met de Rabobank kunnen wij heel scherpe tarieven bieden voor relatief kleine projecten. Traditionele banken vinden het verstrekken van financiering voor zonne-energie vaak lastig. Het betreft vaak relatief kleine projecten, zeg maar onder de 2 miljoen euro en dat ervaart men als veel werk voor weinig inkomsten. Dat maakt dat er niet zoveel andere opties zijn om een goede en goedkope financiering te krijgen. Wij zijn juist in deze niche-markt van 50.000 euro tot 2 miljoen gedoken. Voordeel is dat we puur gespecialiseerd zijn in zonne-energie en dus weten hoe je dit goed en professioneel aan moet pakken." 

Waar banken tot hooguit 80-85% van de begroting financieren, gaan wij wel tot 98%. Ook kosten als een netaansluiting of eventuele verzwaring van het dak kunnen mee in de financiering", vertelt Merijn. "Daar tegenover staat dat we wel streng zijn. Het leggen van zonnepanelen is heel simpel, maar wij zetten het eerste half jaar wel heel strak de puntjes op de i, zodat ondernemers er de komende twintig jaar niet meer naar om hoeven te kijken. Denk aan verzekeringen, NEN-keuringen, onafhankelijke toetsingen, opstalcontracten en garanties op de materialen. Zulke zaken moeten gewoon goed geregeld zijn."

Hoe het werkt
De snelheid van aanpak is volgens hem bij ZonnepanelenDelen uniek. "Het verkrijgen van financiering is complex en duurt ondernemers vaak te lang. En, laten we eerlijk zijn, het is ook niet altijd het leukste onderdeel van het project. Daarom doen wij het anders. Dankzij de Horizon software op ons platform is een groot deel van het proces geautomatiseerd. Dat scheelt tijd. Zo ontvang je binnen 24 uur al een financieringsvoorstel voor je zonnepanelen."

"Na het voorstel zullen we op basis van aanvullende informatie de aanvraag samenstellen en beoordelen. Vervolgens ontvang je een bevestiging dat je financiering beschikbaar is en zodra de lening is volgeschreven en na afronding van het papierwerk keren we het geld uit", besluit Merijn.

Voor meer informatie:
ZonnepanelenDelen
Merijn van de Ven
Mob: +31 (0)6 16518122
merijn@zonnepanelendelen.nl 
https://financiering.zonnepanelendelen.nl/


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven