Richard van den Dolder

"Alweer 15-jarig jubileum voor Inverness transport"

Tholen – Normaal zitten ze met vijf man op kantoor in Zevenaar maar door het coronavirus even niet, of met voldoende afstand ertussen. Inverness transport vierde op 1 juni zijn 15-jarige jubileum. Oprichter Richard van den Dolder begon in 2005 op de zolderkamer als expediteur. Inmiddels regelt het bedrijf door heel Europa transporten en staat er een aankomende verhuizing op de planning naar een groter pand in de buurt met meer mogelijkheden voor op- en overslag.

Nico Boonstra, Richard van den Dolder, Tim Nederhoed en Mark van den Dolder, planners bij Inverness Transport

Heel Europa
“De focus van onze dienstverlening begon ooit met het transport van aardappelen, wortelen en uien in de AGF-sector,” vertelt Richard. “Inmiddels is dat ook uitgebreid naar het transport van cacao- en koffiebonen en verladen we verschillende soorten groenten en fruit van en naar elke hoek op het continent: van bulktransport tot tautliners en koelers. Zo zijn we nu bezig met het laden van wortelen op Sicilië, regelen we het transport van pootaardappelen tot ver in Rusland, rijden we met groenten en fruit van Spanje naar Scandinavië. Allround in heel Europa.” De naam Inverness komt echter door de fascinatie van Richard voor Schotland. “Schotland vind ik een enorm mooi land met een goede werkmentaliteit, ‘regen of niet, gewoon doorwerken’. Daarnaast had de naam iets weg van mijn vorige werkgever en zo kwam alles bij elkaar als de ideale naam voor ons internationaal bedrijf.”

Goede contacten bij de laad- en losplaatsen
De transportwereld kenmerkt zich echter door veel spelers op het veld. “Onze kracht zit hem niet alleen in de kennis van de Europese markt maar ook dat we als expediteur goede contacten hebben met de verschillende los- en laadplaatsen. We weten dus altijd precies waar de paletten van onze klant zijn. Eigenlijk is het enige wat onze klanten moeten doen, vertellen waar ze hun lading willen hebben en wij regelen de rest zoals de telefoontjes heen en weer met diverse logistieke partners en het verzorgen van de juiste douaneactiviteiten. Simpel gezegd: Wij zorgen ervoor dat de lading van een klant op een zo’n gunstig mogelijke manier van punt A naar B gaat en we ontzorgen de klant van A tot Z.”

Nico, Mark en Tim op kantoor in Zevenaar

Meer keuze
In de afgelopen 5 jaar is Inverness Transport verder gegroeid. “We doen langere afstanden, doen grotere projecten met diverse klanten en er zijn meer agrarische producten bijgekomen,” vertelt Richard trots. “De laatste jaren hebben we wel veel zien veranderen. Die lange afstanden zijn er gekomen omdat er veel keuze is voor de importeurs om ergens hun producten vandaan te halen. Waar vroeger alles meer plaatselijk was, is dat nu echt mondialer geworden. Door het coronavirus verwacht ik ook voor de komende tijd nog veel verschuivingen van de transportroutes naar andere bestemmingen. Bij ons blijft er echter de ruimte om verder uit te breiden met nieuwe klanten en nieuwe ladingen.”

Nuchter blijven
Toch liggen er ook nog uitdagingen op de weg van de transportsector. De brexit hangt nog altijd als een zwaard van Damocles boven het hoofd en het coronavirus heeft ook zijn impact op de sector. Toch blijft Richard er nuchter onder. “Natuurlijk gaat de Brexit impact hebben op onze handel. De Engelsen willen straks zoveel mogelijk de wortelen, uien en aardappelen uit eigen land halen maar op de lange termijn verwacht ik dat voor iedereen dit een potentieel goede markt blijft.” Dan was er nog het coronavirus maar Richard merkte dat het transport er niet minder op was. “Het was wat rustiger begin dit jaar, maar in maart, april en mei hebben onze planners het enorm druk gehad met inplannen van transporten. Ik heb er vertrouwen in dat we de goede omzet van vorig jaar kunnen evenaren.”

Bij de verhuizing naar een nieuw pand richt Inverness zich op meer op- en overslag ruimte

Tot slot blijft het de vraag of er nog een feestje komt voor het jubileum. “Ik ben altijd wel in voor een partij,” vertelt Richard. “Maar voor dit jaar gaan we het toch even uitstellen door het coronavirus. Ik ben in ieder geval ongelofelijk trots op het werk dat het team van Inverness heeft geleverd de afgelopen jaren.”

Voor meer informatie:
Richard van den Dolder
Inverness Transport
Edisonstraat 58
6902 PK Zevenaar
Tel: +31 (0)26 31 951 70
richard@invernesstransport.nl
www.invernesstransport.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven