Hymor UG kijkt reikhalzend uit naar nieuwe Spaanse oogst in augustus

Sterk knoflookjaar - ondanks en dankzij de coronacrisis - nadert zijn einde

Net voor het einde van een succesvol knoflookjaar verkoopt Hymor UG zowel de laatste voorraden van de vroegrijpe paarse knoflook ‘ajo morado’, als de later geoogste witte knoflook en de speciale zwarte gefermenteerde knoflook uit Las Pedroneras in Spanje, de ‘wereldhoofdstad van de knoflook’.

Het succesvolle knoflookjaar van Hymor UG, dat de paarse knoflook ‘ajo morado’, rauw en in een speciale zwarte vorm verkoopt, loopt ten einde. "Tot de nieuwe oogst in augustus hebben we nog twee ton paarse knoflook, tien ton witte en een grote voorraad zwarte knoflook beschikbaar. Het seizoen loopt dus langzaam af," zegt Justin Zimmermann, directeur van Hymor UG. Het bedrijf steunt op vele jaren ervaring met voedingsmiddelen en heeft zich via speciale handelspartnerschappen met Spanje gespecialiseerd in knoflook.

 

Paarse 'ajo-morado'

Paarse ‘ajo morado’
"Paarse knoflook wordt beschouwd als de beste knoflook ter wereld. Het wordt verbouwd in de Spaanse stad Las Pedronas, ongeveer 160 kilometer ten zuidoosten van Madrid. De ajo morado staat voor de knoflook van de lentevariëteit en dankt zijn naam aan de vroege oogst, als de knoflook nog paars van kleur is. Later wordt het ook als witte knoflook geoogst," legt Zimmermann uit.

Het product wordt voornamelijk verkocht aan restaurants in Spanje, die het EU-keurmerk ‘beschermde geografische aanduiding’ dragen. Hymor UG verkoopt ook in Duitsland, zodat ook daar van het product kan worden genoten. "Knoflook is zeer goed voor de gezondheid, dit aspect is ook in de huidige crisis van groot belang."

Witte knoflook

Zwarte knoflook
Een nog gezondere en ook lekkere knoflook, tevens geteeld en verwerkt in Las Pedronas, is zwarte knoflook, die Hymor UG het hele jaar door aanbiedt. "Onder voor levensmiddelen ongebruikelijke omstandigheden wordt deze knoflook gefermenteerd bij een luchtvochtigheid van 80 tot 90% en een temperatuur tussen 60 en 80 graden Celsius. Fermentatie met natuurlijk ingesloten micro-organismen en enzymen zorgt ervoor dat de knoflook zwart wordt. Na verloop van tijd worden de tenen donkerder en het vruchtvlees zachter. De zwarte knoflook is verkrijgbaar in de vorm van knollen, gepelde tenen en pasta."


Zwarte knoflook

Deze lekkernij is in Duitsland nog niet zo bekend en Zimmermann wil daar graag verandering in brengen. "Tot nu toe hebben we vooral met enkele groothandels uit München samengewerkt en verkopen we de zwarte knoflook rechtstreeks aan de consument via eBay en Amazon. Ook in delicatessenzaken is zwarte knoflook een veel voorkomend product. De detailhandel in levensmiddelen is nog steeds relatief schuw: "Een grote Duitse keten had in het verleden ervaring met goederen van lage kwaliteit. Bovendien werd er te weinig informatie verstrekt, waardoor de vraag navenant laag was."

Hymor UG wil het product nu meer bekendheid geven: "Dit product verschilt sterk van de harde, hete, witte knoflook. Dit moet aan de consument worden gecommuniceerd. Daarom hebben we nu een speciale website opgezet om informatie te verstrekken over de oorsprong en herkomst van het product. We bieden ook proefaanbiedingen aan via Facebook."

De gefermenteerde zwarte knoflook in een aantrekkelijke verpakking

"Hoewel Amazon en eBay nogal ongewone platforms voor vers voedsel zijn, worden ze ook steeds belangrijker," zegt Zimmermann. "Een ander voordeel is dat we meer over het product kunnen communiceren. Dat verhoogt natuurlijk ook de acceptatie. We zijn dan ook tevreden over de verkoop via deze online portalen."

Terwijl zwarte knoflook het hele jaar door wordt aangeboden, moet Hymor UG het tot augustus doen met de resterende voorraad paarse en witte knoflook. "De vraag is de laatste maanden zeer hoog met een reeds zeer lage voorraad in Spanje en in Egypte zijn we zelfs uitverkocht. In augustus begint het seizoen opnieuw met de paarse ajo morado en de witte knoflook. De markt is leeg en er is veel vraag. We kijken dus uit naar een spannend nieuw knoflookseizoen."

Voor meer informatie:
Justin Carpenter
Hymor UG
Ickerner Strasse 3a, 45731 Waltrop
Duitsland
+49 2309 - 785 35 15
+49 172 - 44 44 547
zimmermann@hymor.de
www.hymor.de
www.hymor-schwarzer-knoblauch.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven