Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Fiscaal reserveren als risico-instrument voor tuinder stap dichterbij

De Tweede Kamer heeft gisteren een motie aangenomen, die de regering oproept om onderzoek te doen naar de mogelijkheden van fiscaal reserveren voor bijvoorbeeld een periode van droogte. LTO, dat al langere tijd pleit voor deze optie, reageert verheugd en spreekt van 'een stap dichterbij'. 

Onvoorziene klimaat- en marktverstoringen hebben grote inkomensgevolgen voor de agrarische ondernemers. Zij willen deze inkomensgevolgen graag zoveel als mogelijk zelf opvangen, ziet LTO. De ondernemer moet tegen een stoot kunnen met het opbouwen van een reserve.

Risico-instrument
LTO Nederland pleit er daarom voor om het zogenaamde fiscaal reserveren aantrekkelijk te maken. Op die manier kunnen ondernemers in ‘goede’ jaren middelen reserveren voor jaren waarin opbrengsten tegenvallen of zelfs uitblijven. Dit is een belangrijk risico instrument voor ondernemers, maar is op dit moment nog niet toegestaan.

De oproep tot een fiscale reserve voor de agrarische sector om inkomensgevolgen van klimaat- en marktverstoringen op te vangen met de winst uit betere tijden is het meest recent in het verkiezingsmanifest van LTO Nederland gedaan.

De motie werd gedaan door Jaco Geurts van het CDA. SP, DENK, Groep Krol/vKA, 50PLUS, D66, VVD, SGP, CDA, ChristenUnie, PVV, FvD, en Van Haga stemden voor de motie. 

Bron: LTO Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven