Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Bij 'hoge uitzondering' uitstel voor dossier mogelijk bij Ctgb

De coronacrisis kan in uitzonderlijke gevallen leiden tot vertraging in de dossiervorming. Voor biociden heeft ECHA al informatie hierover gepubliceerd. Voor gewasbeschermingsmiddelen zijn geen aanvullende afspraken gemaakt. Het Ctgb neemt een verzoek om uitstel alleen in behandeling wanneer het zeer goed onderbouwd is en gerelateerd aan corona.

De aanvrager dient te beargumenteren waarom en hoeveel tijd extra nodig is, het liefst met ondersteunende documentatie van uitvoerende laboratoria en een toelichting welke acties al ondernomen zijn om de vertraging te voorkomen en te beperken. Hierbij volgt het Ctgb de Commissie dat lengte uitstel, reden en oorspronkelijke reactietermijn in verhouding moeten zijn. Er wordt slechts één keer uitstel gegeven gedurende een korte periode (maand/enkele maanden).

Het kan handig zijn voor aanvragers van gewasbeschermingsmiddelen en biociden gedurende het maken van een dossier een gemotiveerd logboek bij te houden van vertragingen en beperkingen die zij hebben door de coronacrisis. Ze hebben die informatie dan zo concreet mogelijk beschikbaar. Wellicht dat een dergelijk logboek op een later moment van pas zal komen. Dit sluit aan bij een suggestie van de Commissie aan ECPA.

Bron: Ctgb


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven