Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fair Produce:

"Zelfregulering en ketenbenadering effectiever dan aanpassing wet bij verbetering positie arbeidsmigranten"

Het Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten heeft onlangs een aantal voorstellen uitgewerkt om de werk- en leefomstandigheden van arbeidsmigranten te verbeteren. De Stichting Fair Produce juicht het toe dat er meer aandacht komt voor de positie van arbeidsmigranten. Aanpassing van de wet is volgens hen niet direct nodig, wel zelfregulering en ketenbenadering. 

"We zijn op basis van de ervaring van Fair Produce er van overtuigd dat zelfregulering enorm kan helpen om er voor te zorgen dat er in een sector fair met medewerkers en uitzendkrachten omgegaan wordt. Dit is in onze ogen effectiever dan aanpassingen in de wet, omdat het dan vaak schort aan effectieve handhaving", aldus Uli Schnier, voorzitter van Stichting Fair Produce die in een brief aan het Aanjaagteam dit advies verder toelicht. Daarin staat ook het advies om bij zelfregulering altijd te kiezen voor de ketenbenadering inclusief opdrachtgever/afnemer.

Klik hier voor de brief met aanbevelingen van Fair Produce voor het aanjaagteam.

Het kabinet stelde begin mei het Aanjaagteam in met als doel dat het risico op coronabesmetting voor arbeidsmigranten op de korte termijn afneemt en dat de positie van arbeidsmigranten in Nederland op de langere termijn ook wordt versterkt. Minister Koolmees heeft de aanbevelingen van het aan de Tweede Kamer verzonden. Het kabinet wil op zeer korte termijn haar reactie op de aanbevelingen naar de Tweede Kamer sturen.

Publicatiedatum: