Beijing, China

Uienhandelaar Xinfadi-markt ziet handel afnemen

De inwoners van Beijing dachten dat ze eindelijk hun normale leven weer op de rails konden krijgen, totdat er een nieuwe piek van Covid-19 besmettingen opdook die gekoppeld werd aan een groothandelsmarkt voor tuinbouwproducten, genaamd Xinfadi. De markt werd onmiddellijk gesloten nadat het virus op 13 juni werd ontdekt.

Xinfadi levert ongeveer 70% van de groenten in Beijing. De sluiting had niet alleen gevolgen voor de voedselvoorzieningsketen van de stad, maar verstoorde ook het leven van vele groothandelaren, inkopers, verladers en schoonmakers die op de markt werkzaam zijn.

Feng Zhonglei is een groothandelaar die al bijna 20 jaar lente-uien afzet op de Xinfadi-markt. Voor de epidemie zette hij dagelijks zo'n 80 ton lente-uien af. Daarom wordt hij door andere handelaren op de markt 'de koning van de lente-ui' genoemd. Zhonglei: "Ik had nooit verwacht dat zoiets zou gebeuren in Xinfadi. De epidemie kwam heel plotseling en de markt werd voor het eerst in meer dan 20 jaar gesloten."

Zhonglei wilde een busje huren om de lente-uien bij een inkoper af te leveren. Maar geen enkele chauffeur wilde hem helpen, omdat hij op de Xinfadi-markt gewerkt had. Dit had hij voor de epidemie nog nooit meegemaakt. Toen wilden de chauffeurs altijd voor hem rijden.

Bron: news.cgtn.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven