Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Tamil Nadu, India

Prijs Bellary uien op groothandelsmarkt van Tiruchi gedaald

De geringe vraag heeft op de groothandelsmarkt in Tiruchi tijdens de lockdown geleid tot een lagere uienprijs, met name voor Bellary uien.

De prijs van de Bellary uien, die de laatste maanden van 2019 omhoog is geschoten, wat de reden was om de uien te gaan importeren, staat nu op € 0,17/kg, zelfs voor exportkwaliteit. De uienprijs begint bij € 0,08/kg bij het Tiruchi All Perishables Commission Mandis Commercial Complex, dat zich richt op Tiruchi en verschillende aangrenzende districten.

De prijs voor Bellary uien bereikte in december vorig jaar € 1,77 en toen de uien uit Maharashtra en Karnataka op te markt kwamen, begonnen veel handelaren importuien uit Egypte en Turkije in te kopen. De uienprijs begon gestaag te dalen in januari en kwam in februari uit op € 0,29/kg.

A.Thangaraj van de Tiruchi Onion Commission Mandi Traders' Association: "In de afgelopen drie maanden is de prijs gestaag gestegen van € 0,08-0,17/kg. De afzet is met 50% gedaald, omdat er geen festivals zijn en weinig nationale festiviteiten met een beperkt aantal deelnemers. Bovendien hebben de mensen ook hun aankopen beperkt." 

De markt krijgt nu ongeveer 250 tot 300 ton Bellary uien per dag binnen en ongeveer 100-150 ton kleine uien, afhankelijk van de kwaliteit, met een prijs van € 0,23-0,47/kg.

Bron: thehindu.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven