Doe-het-zelf kits voor akkerbouwers en loonwerkers

ZIBO Reparatiesets voor aardappel zeefbanden

Met de oogsttijd in aantocht prepareren veel akkerbouwers en loonwerkers hun oogstmachines. Bij de aardappelrooiers is het onderhoud aan de zeefbanden een jaarlijks terugkerend aandachtspunt. Zinger Mechanisatie biedt reparatiesets aan, waarmee de levensduur van een zeefband en daarmee de aardappelrooier eenvoudig kan worden verlengd.


Overlap 1-traps sluiting

In de praktijk moet de zeefband bij de sluiting (overlap of sluiting met verbindingspijl) ingekort worden. Het nadeel hiervan is dat de totale lengte van de band hiermee te kort wordt. Zinger Mechanisatie biedt met riemen van circa 600 mm lang in diverse steken met overlap hiervoor een oplossing.

Voor reparatie van bestaande zeefbanden wordt veelal de 1-traps overlap toegepast. Hierbij moet aan de bestaande band aan beide zijden de riemen gefileerd worden. De akkerbouwer of loonwerker kan dit zelf eenvoudig uitvoeren. Tussen de beide overlappen kan naar keuze ruimte worden gelaten om een paar spijlen te monteren. Hiermee wordt wederom een sterke verbinding gemaakt en heeft de zeefband wederom de juiste lengte.


Overlap 2- en 3-traps sluiting

Voor reparatie adviseert Zinger de 1- of 2 traps overlap toe in verband met het aansnijden ten behoeve van de overlap aan de bestaande band. Een nadeel van een 1-traps overlap kan zijn dat de band wat stugger is als deze de bocht moet maken. Daarentegen is de 1-traps overlap wel de sterkste verbinding. Bij de reparatiesets kan Zinger Mechanisatie ook de bijbehorende bouten, draadplaatjes en lijm ook leveren.

Voor meer informatie:
Hendrik Zinger
Zinger Mechanisatie 
+31 (0)599 23 44 18
www.zibo.nl
www.zeefbanden.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven