Export tuinbouwproducten 2020 tot nu toe meer dan 3,6 mln ton

Record Egyptische uienexport in de afgelopen zes maanden

Vanaf het begin van het jaar tot 8 juli heeft Egypte 273.312 ton uien geëxporteerd. De Egyptische uienexport bereikte in 2019 € 26,6 mln, wat neerkomt op 8,1% van de totale wereldwijde uienexport in 2019, volgens gegevens van het Internationaal Handelscentrum van de VN (ITC).

Het land nam in 2019 al de derde plaats in op de wereldranglijst voor  uienexport met een totaal van 13,6 ton. India komt op de eerste plaats met een export van € 103 mln, terwijl de VS op de tweede plaats komt met € 69 mln. Nederland (29%), Duitsland (25%), Japan (13%), de VS (4%) en Kroatië (4%) zijn de grootste importeurs van Egyptische uien.

De Egyptische tuinbouwsector draagt aan het bruto binnenlands product (BBP) bij met 14%, wat neerkomt op 28% van de werkgelegenheid en 55% van de werkgelegenheid op het platteland in Egypte, verklaarde minister van Internationale Samenwerking Rania Al-Mashat.

Tuinbouwexport
Het Egyptische ministerie van Landbouw en Ontginning maakte bekend dat de Egyptische tuinbouwexport vanaf 1 januari tot 8 juli steeg tot meer dan 3,6 mln ton.

Minister al-Sayed al-Quseir vertelde dat de Egyptische maatregelen hebben bijgedragen aan de uitbreiding van de export en het openen van nieuwe markten in overeenstemming met de internationale normen voor exportcontrole, waardoor de export is gestegen tot 3.621.259 ton.

De belangrijkste tuinbouwexport voor deze periode omvat: citrus, aardappelen, uien, druiven, granaatappelen, knoflook, mango's, aardbeien, bonen, guaves, komkommers, paprika's en aubergines.

Bron: egypttoday.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven