Arjan Biesheuvel (Biesheuvel Knoflook):

"Steeds meer concurrentie van Duitse knoflooktelers"

Tholen - Het seizoen van de verse Hollandse knoflook is bij Biesheuvel Knoflook uit Slootdorp momenteel in volle gang. "Gezien de omstandigheden die we gehad hebben, valt de oogst niet tegen. In het najaar was het ontzettend nat en dat is in het voorjaar gevolgd door een enorme droogte. We hebben dan ook zeker geen topopbrengst, maar de oogst valt me in het geheel niet tegen. Iedereen heeft wat minder geoogst, maar hierdoor kunnen we ook iets meer maken per doos", constateert Arjan Biesheuvel tevreden.

Biesheuvel verkoopt via Oxin Growers het gros van de Hollandse knoflook aan de Nederlandse retail, maar via exporteurs komt er ook veel knoflook in Duitsland terecht. "Wel krijgen we op de Duitse markt steeds meer concurrentie van regionale telers. Lokaal product is daar echt een item, helaas zijn wij hier in Nederland wat minder chauvinistisch", vertelt Arjan. "Momenteel is de afzet rustig, maar dat is niet ongebruikelijk in deze tijd van het jaar. Als de Duitse telers los zijn, dan kunnen wij echt pas goed van start. Onze Hollandse knoflook is vanuit de CA-cellen tot en met het eind van het jaar beschikbaar."

De teler zet zich fors in op de promotie van de Hollandse verse knoflook. "Iemand moet het doen, dus dan doe ik het maar", lacht de teler. "Veel mensen associëren ons product met die twee bolletjes in een netje, maar er zijn weinig mensen die weten wat verse knoflook is. Afgelopen week hebben we onze knoflook overhandigd aan de Franse top chef-kok Alain Caron van De Gouden Reael. Naast het exploiteren van zijn restaurants is Alain bekend van televisieprogramma's als MasterChef Nederland, Keuringsdienst van Waarde en BinnensteBuiten en hij draagt de verse knoflook een warm hart toe. Zulke ambassadeurs kunnen we goed gebruiken!"

Voor meer informatie:
Arjan Biesheuvel
Biesheuvel Knoflook
Tel: 0227-577035
info@biesheuvelknoflook.nl 
www.biesheuvelknoflook.nl 

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.