Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Ondanks toegenomen aanbod

Uienprijzen in Gansu blijven gestaag stijgen

In de afgelopen dagen is het aanbod van verse uien uit Gansu geleidelijk gestegen en blijft de prijs op € 0,04-0,04/0,5 kilo, wat iets  hoger is dan die van uien uit Shandong, Henan en Jiangsu, toen ze op de markt kwamen. Ondanks het toegenomen aanbod blijven de prijzen stabiel met lichte stijgingen.

Daar zijn enkele redenen voor. Ten eerste is de vraag gestegen. In de eerste helft van het jaar, beïnvloed door de Covid-1-pandemie, werd de export sterk gereduceerd, de vraag van de horeca daalde en er waren weinig uienverwerkingsfabrieken in bedrijf. Nu is de uitbraak in China onder controle, de export is begonnen te stijgen en het aanbod dat door de bewerkingsfabrieken wordt besteld, is gestegen, wat de vraag sterk heeft gestimuleerd. Nu er net verse uien uit Gansu beschikbaar zijn, beginnen handelaren grote hoeveelheden in te kopen. De afzet gaat snel en de transacties verlopen vlot. Dit zijn belangrijke factoren om de prijzen te handhaven.

Bovendien zijn de uien in de opslag nog niet in grote hoeveelheden op de markt gebracht. De prijzen van het product uit Shandong, Henan en Jiangsu zijn laag gebleven en door gebrek aan winst is het merendeel van de handelaren met voorraad in opslag blijven wachten op nieuwe ontwikkelingen in de markt. Aangezien de meeste producten die op de markt beschikbaar zijn verse uien uit Gansu zijn, zijn de prijzen natuurlijk stabiel gebleven, met lichte stijgingen.

Bovendien zijn de groentenprijzen in hun geheel gestegen. Onder invloed van seizoensgebonden factoren, de recente zware regenval en overstromingen in het zuiden van China en het warme en droge weer in het noorden is de groentenopbrengst gedaald. Bovendien heeft de hoge temperatuur de opslagkosten van sommige groenten verhoogd, waardoor de groentenprijzen over het geheel genomen zijn gestegen.

Bron: Daily Headlines


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven