"Het versturen van mix-auto's is onze specialiteit"

Sergey en Anton Geraskin starten AGF-exportbedrijf: Gaast

Tholen - Vanaf 1 juli is Ridderkerk een nieuw AGF-exportbedrijf rijker: Gaast BV.  Het bedrijf is opgericht door Sergey Geraskin, die de laatste 20 jaar al werkzaam was binnen de Hollandse AGF-handel. Samen met zijn zoon Anton richt hij zich nu met zijn eigen onderneming op de export naar Oost-Europa.

"Ik heb vanaf 1999 voor bedrijven van Niels Stolk gewerkt, altijd met de volledige focus op de export naar Oost-Europese landen. Bedrijven in Moldavië, Oekraïne, Wit-Rusland ken ik als mijn broekzak en met sommige bedrijven doe ik al twintig jaar zaken. Ook heb ik Russische klanten, al geldt dat alleen voor overzeese producten en dan ook nog met de juiste documenten. Wel moeten ze van dezelfde bloedgroep zijn, dat wil zeggen dat ze doen wat ze beloven", vertelt Sergey.

"Het versturen van mix-auto's is onze specialiteit. Soms gaan er wel tachtig tot honderdvijftig verschillende producten in één auto. Onze handel kopen we voor 95% in bij Nederlandse bedrijven", aldus de exporteur. Hij maakt graag van de gelegenheid gebruik om enkele leveranciers te bedanken die hem de eerste weken hebben gesteund door producten te leveren, ondanks dat hij nog geen kredietverzekering kon overleggen. "Bedrijven als Nature's Pride, Versland Selection en FruitMasters hebben me vanaf dag één onvoorwaardelijk gesteund, gebaseerd op onze jarenlange relatie."

"Op 6 juli zijn we echt van start gegaan en de eerste drie weken hebben we gelijk goede verkopen gehad. Vorige week viel het even stil, maar deze week heeft de handel zich weer herpakt. Wanneer de hitte wat afneemt, verwachten we dat de handel ook weer toeneemt. Dat heeft de eerste maand geleid tot een omzet van 4 ton en dat is volgens prognose. Dat moet ook, want we zijn ambitieus", aldus Sergey.

Tot slot de vraag aan de exporteur hoe hij bij de bedrijfsnaam Gaast is gekomen. Het blijkt geen verwijzing te zijn naar een voormalig Fries vissersdorp. "Mijn achternaam is Geraskin, mijn dochter heet Anita, mijn zoon Anton, ikzelf Sergey en mijn vrouw Tatjana. We werken voor onszelf en daarmee laten we zien dat we een echt familiebedrijf zijn!"

Voor meer informatie:
Sergey Geraskin
GAAST BV
Handelsweg 35
2988 DB Ridderkerk
Tel: 0180-447220
Mob: 06-55138744
info@gaastbv.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven