Nog eens honderd Canadezen lopen Salmonella op na eten importuien uit de VS

Volgens het Canadese Overheidsagentschap voor de Volksgezondheid hebben nog eens honderd mensen Salmonella opgelopen na het eten van importuien uit de VS. Hiermee stijgt het totale aantal bevestigde gevallen naar 339. Het agentschap meldt dat er vooralsnog geen dodelijke slachtoffers zijn gevallen maar dat er wel 48 mensen in het ziekenhuis moesten worden opgenomen. 

De leeftijden van de slachtoffers variëren van drie tot honderd jaar. Inmiddels zijn er 78 besmettingen bekend in Brits-Columbia, 208 in Alberta, 19 in Saskatchewan, 19 in Manitoba, acht in Ontario, zes in Quebec en één op Prince Edward Island. 

Het agentschap roept mensen op om geen rode, witte, gele of zoete uien van het bedrijf Thomson International uit Bakersfield, Californië te eten, gebruiken of verkopen. Dit geldt eveneens voor producten waarin deze uien zijn verwerkt.  

Het Canadese Agentschap voor Voedselinspectie voert momenteel een voedselveiligheidsonderzoek uit en heeft een waarschuwing uit doen gaan voor een terugroepactie van onbewerkte importuien van het merk en producten waarin deze uien mogelijk zijn verwerkt. 

 

Bron: globalnews.ca


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven