Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

India: Maharashtra-uientelers zien prijzen dalen

Voor een productieprijs van ₹12-13 (€ 0,13-0,14) per kg uien zien de Maharashtra-telers de laatste maanden een rendement van ₹6-7 (€ 0,06-0,07) per kg op de markt. Ze hebben echter geen andere optie dan het product op de markt te brengen vanwege vochtigheids- en opslagproblemen.

Bharat Dighole, de voorzitter van de Maharashtra State Onion Growers' Association, vertelde aan BusinessLine: "De consument betaalt meer dan ₹20 (€0,22) per kg ui en de telers krijgen ₹6-7 (€ 0,06-0,07) van de handelaren. De markt wordt overspoeld door een overaanbod aan uien en de telers hebben geen andere keuze dan de producten te verkopen tegen elke prijs die ze kunnen krijgen."   

Dighole voegde eraan toe dat de Indiase overheid een financieel steunpakket van ₹5 bln (ruim € 56 mld) aan de uientelers moeten verstrekken om de verliezen te compenseren. "Veel telers hebben 50% van hun opgeslagen uien verloren door regen en vochtigheid. Het gros van de verliezen wordt veroorzaakt door verrotting."

Maharashtra is de grootste ui producerende staat in het land met een aandeel van ruim 28% van de totale binnenlandse teelt. De telers hebben hun uien dit seizoen geëxporteerd naar Bangladesh, Sri Lanka en andere landen.

Bron: thehindubusinessline.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven