Ook dit jaar UIKC Uiendag: rondleidingen en nieuwe kennis

De UIKC uiendag is ieder seizoen een ijkpunt waar kennis centraal staat en waar sociale contacten belangrijk zijn. Echter Corona maakt dat het noodzakelijk om de uiendag in 2020 anders aan te pakken. De noodzaak voor het zoeken en laten zien van nieuwe kennis blijft van groot belang. Op de locatie Rusthoeve Colijnsplaat liggen dan ook een groot aantal onderzoeken die dat onderstrepen. Denk daarbij aan druppelirrigatie, fertigatie, peilgestuurde drainage en trips, maar ook aan rassenkeuze, bemesting en plantversterking. De sociale contacten zijn ook nog steeds belangrijk maar zullen nu beperkt zijn.. Het UIKC heeft daarom besloten om de uiendag van 2020 op een andere manier in te vullen.

Drie en vier september
De uiendag vindt plaats op 3 en 4 september, er is dit jaar geen informatiemarkt op de boerderij, maar rondleidingen in het proefveld. Daartegenover staat dat u efficiënt in kleine groepen wordt rondgeleid langs alle actuele onderwerpen. Binnen deze kleinere groepen is ruimte voor discussie. Er is geen vrije inloop. Bezoekers dienen zich op te geven en er wordt gewerkt met 'tijd slots' van twee uur. In deze 'tijd slots' worden groepen rondgeleid langs de proeven en demonstraties. De groepen worden gedurende 90 minuten rondgeleid met ruimte voor toelichting en discussie.

Blokken van twee uur
Op donderdag drie september wordt er rondgeleid in blokken van twee uur beginnend om 8:00, 10:00, 13:00 en 15:00 uur. Het laatste blok start om 18:30. Op vrijdag vier september zijn er rondleidingen in vier blokken waarvan de laatste start om 15:00 uur. De rondleidingen kennen drie soorten met elk zeven thema's, die in elk blok vergelijkbaar zijn qua inhoud.

De uiendag gaat door in een andere opzet en op een ander moment. De noodzaak om te zoeken naar nieuwe kennis om het rendement van de uienteelt te verbeteren is groot en initiatieven zijn er genoeg. De aanpassingen van de organisatie vraagt ook aanpassing van de bezoekers. Dat begint bij het opgeven voor de uiendag op www.uiendag.nl . Zorg dat u op tijd bent met aanmelden.


UIKC Uiendag
Donderdag 3 en vrijdag 4 september
Proefboerderij Rusthoeve
Noordlangeweg 42, Colijnsplaat
Geleide rondgangen in blokken van 2 uur
Opgave noodzakelijk op www.uiendag.nl 
Voor meer info: L. Remijn 06-53261172

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven