AVR en Dacom brengen velddata op presenteerblaadje

Samenbrengen veld- en machinedata verkleint benodigde teeltmiddelen

Landbouwmachineproducent AVR stelt al enige tijd de nodige technologie ter beschikking aan landbouwbedrijven om data te gaan verzamelen. Deze data wordt gevisualiseerd op het digitale AVR Connect platform. Voordeel voor de landbouwer is dat hij een beter, én realtime inzicht krijgt over wat er met de machine gebeurt, hoe die aan het werken is en hoe dit efficiënter kan.

Een doorontwikkeling op dit platform is de samenwerking met Dacom Farm Intelligence waardoor ook de perceeldata gekoppeld wordt aan de machinedata om tot een nog vollediger beeld te komen. Doel is om de teeltkosten te verlagen en bij te dragen aan een duurzame voedselproductie, dankzij de gerichte adviezen die voortvloeien uit de beveiligde koppelingen tussen AVR Connect en de Dacom Cloudfarm applicatie.

Werking: AVR Connect haalt automatisch Cloudfarm velddata binnen
Vanuit AVR Connect kan nu heel gemakkelijk een beveiligde koppeling opgezet worden met het Dacom Cloudfarm pakket (als de teler een Cloudfarm abonnement bij Dacom heeft). De AVR-machinedata kan automatisch in Cloudfarm ingelezen worden en omgekeerd kan de velddata in AVR Connect ingelezen worden.

Tijdens het rooien of poten wordt elke seconde het actuele brandstofverbruik geregistreerd. De opbrengst of het aantal geplante aardappels per vierkante meter wordt ook ingelogd en de gemeten locatie-data en de totalen komen draadloos beschikbaar in de AVR Connect.

In deze koppeling kunnen velden tussen beide platformen gesynchroniseerd worden, naast het doorsturen van opbrengst- en andere machinedata van de geconnecteerde AVR-rooiers naar Dacom, om bijvoorbeeld opbrengstkaartjes te visualiseren binnen Dacom.

Gebruikersvoordeel van gedeelde data
Op basis van de totalen kan de teeltfiche automatisch ingevuld worden, bijvoorbeeld een oogst-registratie met uren, brandstofgebruik, gebruikte machine en totalenopbrengst. Deze teeltregistratie kan gebruikt worden voor rapportage, controle van toelatingen, (bijvoorbeeld de veiligheidstermijn) of het berekenen van saldo’s. Het geeft gemakkelijk inzicht in rapportage en kosten en de verschillen binnen het perceel worden zichtbaar.  De machinedata kan in Cloudfarm gecombineerd worden met andere databronnen (zoals satelliet, hoogtekaart, grondsoorten) voor bijvoorbeeld analyse-doeleinden. Alle relevante data wordt bovendien omgezet in concrete adviezen.

Voor meer informatie:
AVR
Meensesteenweg 545
8800 Roeselare
Tel: +32 (0)51 24 55 66
tinecoopman@avr.be
www.avr.be 
 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.