Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Interpom wordt een jaar uitgesteld naar november 2021

Hoewel de Belgische overheid beslist heeft dat vakbeurzen vanaf 1 september 2020 opnieuw mogen georganiseerd worden mits het naleven van maatregelen die ook in de handel van toepassing zijn, hebben Kortrijk Xpo en initiatiefnemer Belgapom samen beslist om Interpom toch een jaar uit te stellen naar zondag 28, maandag 29 en dinsdag 30 november 2021 in Kortrijk Xpo.

Interpom ontvangt 326 exposanten en 19.500 bezoekers uit 49 landen. Het internationale karakter van Interpom, de centrale rol van de beurs als hartelijke ontmoetingsplaats voor aardappelprofessionals, de vele degustatie, de intensieve voorbereidingstijd voor een event van deze omvang en de onzekerheid inzake internationaal reisverkeer zijn factoren die de organisatie hebben doen beslissen om Interpom in het belang van alle stakeholders te verplaatsen naar november 2021.

Een groeiend aantal exposanten en partners geeft ook aan dat november 2020 té vroeg komt om optimaal van de heropleving van de conjunctuur te kunnen genieten. Vanuit directies / hoofdkantoren in het buitenland is er een verbod op (inter)nationale zakelijke verplaatsingen, beursdeelnames en bezoeken. Op dit moment zijn bedrijven in de aardappelsector zich vooral aan het reorganiseren in het kader van een heropstart. De coronacrisis heeft een bijzonder grote impact gehad op de aardappelketen in ons land en erbuiten. Vooral de wereldwijde lockdown heeft ertoe geleid dat wereldwijd een deel van de beschikbare aardappelen niet konden verwerkt worden. Gelukkig konden die via voedselbanken, export, gebruik als dierenvoeder en als grondstof voor groene energie alsnog aangewend worden. Het is ook nog niet duidelijk hoe het nieuwe seizoen zal evolueren, al treedt er een zeker herstel op in heel wat markten. Intussen bouwt Europa en dus ook zijn aardappelsector verder aan een steeds duurzamere wereld. De nakende Green Deal en aardappelbewaring zonder chemische kiemremming zijn enkele illustraties die aantonen dat Interpom in 2021 haar rol van ontmoetingsplatform in geschiktere omstandigheden zeker zal kunnen waarmaken en zo ook de noodzakelijke relance zal helpen stimuleren.

Belgapom, de erkende beroepsvereniging van de Belgische aardappelhandel en -verwerking en tevens initiatiefnemer van de beurs, zegt over het uitstel het volgende:

Marc van Herreweghe, voorzitter Belgapom: “Uitzonderlijke tijden eisen uitzonderlijke beslissingen. De aardappelketen gaat zijn verantwoordelijkheid in deze niet uit de weg, ook al moeten we door deze moeilijke tijden. Als sector federatie blijven we uiteraard volop Interpom ondersteunen en kijken we uit naar de volgende editie in november 2021..”

Romain Cools, Secretaris Belgapom: “De aardappelketen is per definitie een sector waarbij persoonlijke contacten op nationaal en internationaal niveau voor alle betrokken operatoren van groot belang is. Interpom is veel meer dan een vakbeurs, het is ook een internationale ontmoeting van duizenden aardappelprofessionelen. Indien Interpom de Belgische en internationale bezoekers deze persoonlijke contacten niet kan garanderen, dan lijkt het ons vandaag de beste beslissing om de beurs met een jaar uit te stellen. Ik ben ervan overtuigd dat de editie in november 2021 meer dan ooit een bouwsteen zal zijn van een sterke, dynamische en duurzame Belgische en Europese aardappelketen.”

Annick Pycarelle, Exhibition Manager Kortrijk Xpo: “Wij hadden de beurs zeer graag georganiseerd om de sector te ondersteunen maar een representatief aanbod van de markt op Interpom is belangrijk voor de bezoekers en exposanten. Het is dan ook met grote spijt en pijn in het hart dat we samen met Belgapom deze beslissing hebben genomen tot uitstel naar 2021. Gezien de huidige context is dit nu een juiste en verantwoorde beslissing. Wij danken onze exposanten, partners, leveranciers en bezoekers voor hun vertrouwen in onze organisatie en hopen op hun begrip voor de afhandeling en verplaatsing van hun deelname naar de uitgestelde datum. Van onze kant zullen wij dit extra jaar optimaal gebruiken om in 2021 een topevent neer te zetten en om zowel exposanten en bezoekers de kwaliteit en gezelligheid te bieden die de sector van ons gewoon is”.

De opzet van de beurs blijft behouden, enkel de datum wijzigt van november 2020 naar 28, 29 & 30 november 2021. Deze uitgestelde editie wordt hybride: de fysieke ‘on-site’ beurs wordt aangevuld met een interactief online platform (denk aan matchmaking via AI, productenpagina’s, afsprakenmodules, videoconference faciliteiten, seminars live & on demand, mobile app…enz).

Vanaf 2022 herneemt Interpom dan verder haar tweejaarlijkse periodiciteit in de pare jaren in Kortrijk Xpo.

Interpom zal in afwachting van zijn editie in 2021 vanaf november een regelmatige Interpom webinar opzetten, waarbij innovaties in de keten zullen worden belicht.

Voor meer informatie:
www.interpom.be 

Publicatiedatum: