Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groenig rooien: kwaliteit in en uit de schuur

"Gaat u ook voor de optimale kwaliteit van de uien waar u het hele jaar zorgvuldig aan heeft gewerkt? En wilt u deze ook in juni nog met een optimale kwaliteit afleveren? Dan is nu wellicht het optimale oogstmoment aangebroken! Onderzoek van Uireka heeft aangetoond dat het voor de bewaarkwaliteit van de uien beter is om groenig te rooien", aldus De Groot en Slot. 

Zodra de uien zijn gestreken en het loof al voor 60% is afgestorven, groeit er eigenlijk al niets meer bij.  Dus langer wachten om de laatste 1 of 2 ton erbij te krijgen, zou in de tarra weer teniet kunnen gaan zodat dit uiteindelijk een negatief resultaat geeft.

"Afgelopen week waren sommige percelen er al aan toe om geoogst te worden", zegt De Groot en Slot. "Door de weersomstandigheden was dit niet mogelijk. Voor de komende week wordt beter weer afgegeven. Tijd dus om de uien te rooien! Uiteraard zijn er uitzonderingen van percelen waarbij de uien nog overeind staan of net beginnen te strijken. Maar als je kijkt naar een optimale groei en optimaal oogstmoment, dan kan het gros van de uien eruit. Hieronder enkele beelden van percelen die nog te groen zijn of juist wel al geoogst kunnen worden."

"Wilt u ook nog een indicatie hebben van de partij uien dan kan er vrijblijvend een monster aangeleverd worden voor de hotbox. Hier worden de uien onder “slechte” omstandigheden bewaard (26 graden, 90-95% RV) gedurende een periode van 3 weken, waarna de tarrering plaatsvindt. Onder deze omstandigheden worden mogelijke problemen met bijv. bacterierot of fusarium sneller gesignaleerd dan onder droge omstandigheden", besluit het bedrijf. 

Voor meer informatie:
De Groot en Slot
1720 AA Broek op Langedijk
0226 33 12 00
[email protected]  
www.degrootenslot.nl  

Publicatiedatum: