Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verkoop met 60% gestegen

Ongekend goed seizoen voor de rode ui uit Acquaviva

De rode ui uit het Italiaanse Acquaviva is zo populair dat het seizoen eerder eindigt dan verwacht. "We dachten dat we de periode konden verlengen tot half september, maar de voortdurende nationale en internationale aanvragen, vooral vanaf half augustus, hebben ons aan het denken gezet. We moeten onze arealen vergroten willen we aan de aanvragen kunnen voldoen," zegt Giammarco Lionetti van Agriconetto, een Apulisch bedrijf dat op een areaal van meer dan 10 hectare uitsluitend rode uien van Acquaviva teelt.

Teelt van rode uien van Acquaviva delle Fonti door Agriconetto srl.

"Een jaar om in te lijsten, niet alleen vanwege de kwaliteit van de oogst, met bijna geen verspilling, maar ook voor de stijging van zowel de prijzen (ongeveer 20%) als de verkoop (+60%). De vraag is vooral in het buitenland toegenomen, vooral in Duitsland en Frankrijk. In Italiƫ is onze rode ui van Acquaviva daarentegen succesvoller in steden zoals Fondi, Milaan, Turijn, Verona en Bologna."

"We hebben afgelopen woensdag de laatste bestellingen afgerond, met heel aantrekkelijke verkoopprijzen. Gezien de positieve trend van dit seizoen zullen we voor het komende seizoen onze arealen aanzienlijk gaan vergroten, zodat we ook in de maand september een grotere bevoorrading kunnen garanderen aan onze klanten."

"De rode ui van Acquaviva is aanwezig op de algemene markten en in de grootschalige supermarkten. De ui staat bekend om zijn grootte, zoetheid en talloze heilzame eigenschappen. Een product dat zich zeer goed heeft weten te positioneren op een groot deel van de Europese markt," besluit Giammarco opgewekt.

Voor meer informatie:
Giammarco Lionetti
Agriconetto Srl
Sede operativa - Sp 127 km1
70021 Acquaviva delle Fonti (Ba)
Italiƫ
+39 389/8286512 - 333/6100998
agriconetto@gmail.com
www.agriconettosrl.com

Publicatiedatum: