ASTRA introduceert nieuwe uienschilmachine

"Onze innovaties gaan veel verder dan alleen een Multi-fruit Peeler"

ASTRA, de innovatieve ontwikkelaar van automatische schiloplossingen uit Japan, heeft onlangs een nieuwe schilmachine voor uien op de markt gebracht. Salesmanager Ryo Takeshita licht de kenmerken van het nieuwe model toe evenals het technologische concept dat achter deze innovatie schuilgaat. 

“Er kunnen meer dan 20 soorten fruit worden geschild met één ASTRA-schilmachine," dat is wat het eerste waar de verwerkende sector aan denkt bij het horen van onze naam en dit is ook waar we onze bekendheid aan danken. Onze oplossingen blijven echter niet beperkt tot de fruitsector. De afgelopen maanden kregen we veel verzoeken van vaste klanten. Zij vroegen onze hulp bij het automatiseren van het uienschilproces. We ontwierpen daarom een nieuw model schilmachine die specifiek bedoeld is voor het verwerken van uien. Het model komt begin september op de markt."

Ryo licht het eerste unieke kenmerk van de uienschiller toe. "In tegenstelling tot andere groenten en fruit zijn uien zeer lastig te schillen vanwege hun gladde en dunne schil. Een normaal mes blijft blijft op de oppervlakte steken of wanneer het wel schilt, kunnen we schillen aan vast komen te zitten. We hebben daarom een speciaal mes gebruikt dat grip heeft op de gladde schil tijdens het schillen en waarmee productverlies tijdens het proces tot een minimum beperkt blijft. Daarnaast is de software van de machine totaal anders dan die van reguliere modellen. Gebruikers kunnen de schildiepte eenvoudig en snel instellen."

Ryo heeft ook een verklaring voor de toenemende vraag naar automatische uienschillers gedurende de afgelopen maanden. "Nu schillen kleinere restaurants hun uien eigenlijk voornamelijk met de hand, terwijl grotere restaurants geschilde uien aangeleverd krijgen door fabrieken. Het probleem is dat uien wanneer zij geschild zijn snel bederven, wat leidt tot grote verliezen en ook de versheid van het product niet ten goede komt. 

Tijdens de pandemie is voor bedrijven lastig te voorspellen hoeveel klanten er per dag komen eten. Het daarom ook moeilijk om een nauwkeurige inschatting te maken van de aantallen geschilde uien die ingekocht dienen te worden. Wanneer er een machine wordt gebruikt, dan kunnen de uien geschild worden wanneer dat nodig is en dat is niet alleen handiger maar ook efficiënter. Gezien zijn compacte formaat (30x30cm) kan de machine overal worden geplaatst. 

“Restaurants die problemen hebben met de versheid, schakelen vaak meer personeel in om deze taak handmatig uit te voeren. We hoorden van een potentiële klant (een hamburgerzaak in de VS) dat ze vijf mensen in de keuken hebben werken die alleen maar uien schillen."

Ryo voegt er aan toe dat het gebruik van een automatische schilmachine niet alleen de arbeidskosten verlaagt maar bedrijven ook in staat stelt om meer klanten te bedienen. "Zo hebben de Californische autoriteiten het aantal mensen dat in een zaak aanwezig mag zijn, beperkt. Als men minder mensen in de de keuken nodig heeft dan kunnen er meer gasten komen eten." 

“Hoewel het hier om een nieuw product gaat, hebben we in Japan al een wachtlijst van 50-100 bestellingen. We zijn blij dat deze bedrijven bereid zijn om nieuw ontwikkelde producten te bestellen en hier op te wachten. Dit zegt ook iets over het vertrouwen dat de sector heeft in ons merk en onze technologieën. Het is duidelijk dat wanneer er in een restaurant een bepaald aantal uien per dag wordt gebruikt de terugverdientijd erg kort kan zijn."

"We zijn trots op onze 'made in Japan'-reputatie. Met ruim 20 jaar ervaring op het gebied van automatische schiltechnieken beschikt ons merk over meer dan 10 internationale patenten voor onze schilmachine. Het is de enige machine die met een schilmes werkt." ASTRA ziet ook volop kansen op overzeese markten en is daarom op zoek naar distributeurs in verschillende regio's. 

 

Voor meer informatie: 

ASTRA Inc.
Mr Ryo Takeshita
Tel.: +81 0245412444
E-mail: ryo@e-astra.co.jp
Website: https://peel-a-ton.com/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.