Seatrade

Koelschip Groningse rederij gekaapt voor de kust van Nigeria: twee bemanningsleden ontvoerd

Tholen - Voor de kust van Nigeria is gisteren een reeferschip van de Groningse rederij Seatrade gekaapt door Nigeriaanse piraten. Het schip was onderweg van IJmuiden naar Lagos. Twee bemanningsleden met de Filipijnse en Russische nationaliteit zijn door de piraten meegenomen. De overige zestien opvarenden zitten nog op het schip en maken het naar omstandigheden goed.

Een speciaal team van de rederij probeert nu contact te leggen met de ontvoerde bemanningsleden. “Dat gaat binnenkort gebeuren,” vertelt Yntze Buitenwerf van Seatrade. “We hebben daar protocollen voor in dergelijke situaties. Helaas hebben ondanks onze preventieve maatregelen op het schip de kaping niet kunnen voorkomen.”

Yntze hoopt wel dat een wetgeving voor het kunnen inzetten van gewapende beveiligers er nu snel komt. “We zijn al tien jaar aan het discussiëren over het gebruik van gewapende beveiligers op schepen die in dergelijke risicozones varen. Dit zou dergelijke incidenten in de toekomst kunnen voorkomen.”

Voor meer informatie:
Yntze Buitenwerf
Seatrade Reefer Chartering
Tel: + (32) 3 544 9493


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.